«Θύμα» της πανδημίας του κοροναϊού έπεσε και το διάσημο ανδρικό περιοδικό Playboy, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Playboy Enterprises να ανακοινώνει ότι θα σταματήσει η έντυπη έκδοσή του.

Συγκεκριμένα με ένα γράμμα προς τους εργαζόμενους, το γνωστό περιοδικό ανακοίνωσε πως το τεύχος που θα εκδοθεί στις ΗΠΑ την άνοιξη, θα είναι και το τελευταίο, τουλάχιστον για την φετινή χρονιά, αν όχι σε μόνιμη βάση.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, η κρίση του κοροναϊού ουσιαστικά επέσπευσε το κλείσιμο του περιοδικού, κάτι που εξεταζόταν από καιρό τώρα.

Από το 2019 το Playboy από την μηνιαία έκδοσή του στις ΗΠΑ προχώρησε σε έκδοση τευχών ανά τρίμηνο, με τον CEO της εταιρίας Μπεν Κον να τονίζει:

«Καθώς γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα τα προβλήματα στην παραγωγή λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, αναγκαστήκαμε να επιταχύνουμε μια συζήτηση που είχαμε στο εσωτερικό της εταιρείας: πώς θα μεταμορφώσουμε την έντυπη αμερικανική έκδοση για να ταιριάζει με αυτό που ζητούν σήμερα οι πελάτες μας».

«Θα μετακινηθούμε στο να προγραμματίσουμε την ψηφιακή έκδοση όλου του περιεχομένου – του Playboy Interview, του 20Q, του Playboy Advisor και φυσικά των φωτογραφιών των Playmate pictorials» πρόσθεσε στο γράμμα του που δημοσιεύτηκε στο medium.com.

Από το 2016 το Playboy μπήκε σε μία περίοδο «πειραματισμού» σταματώντας τις ολόγυμνες φωτογραφίες γυναικών, προσπαθώντας να μετατραπεί σε μία πιο «σοφτ» έκδοση.

Από το 2017 ωστόσο επέστρεψε στην παλιά λογική. Το 2019 άρχισε να μειώνεται η έκδοσή του με τεύχη ανά τρίμηνο και τώρα διακόπτει την έκδοση τουλάχιστον για την φετινή χρονιά, όπως τονίζει ο Κον.