Τα πυκνά, φυσικά φρύδια είναι πλέον καθεστώς. Είναι σημαντικό ωστόσο να έχουν σχήμα που τονίζει και ανασηκώνει το βλέμμα, ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και δίνει φρεσκάδα στην όψη μας.

#1 Αν βγάζετε τα φρύδια σας µε τσιµπιδάκι, προσέχετε να µην τα αραιώνετε

Προσπαθήστε επίσης να διατηρήσετε το κανονικό πάχος του φρυδιού σύµφωνα µε το σχήµα και το ύψος του οστού σας. Κάθε 1-2 εβδοµάδες, ανάλογα µε την ταχύτητα ανάπτυξής τους, βγάζετε µε προσοχή τις τριχούλες που βγαίνουν εκτός σχήµατος. Δεν πειράζετε το πάνω µέρος των φρυδιών, γιατί µπορεί να χαλάσετε άθελά σας το τόξο τους. Επικεντρώνεστε στο κάτω µέρος και αφήνετε το πάνω σε µια επαγγελµατία. Επίσης, καλό είναι 3 φορές τον χρόνο να επισκέπτεστε µια ειδικό που θα φροντίζει για την οµοιοµορφία τους.

#2 Κοντύνετε τις τρίχες με ψαλιδάκι

Βρέξτε με λίγο νερό τα φρύδια σας και χτενίστε τα προς τα πάνω. Με προσεκτικές, μικρές κινήσεις κόψτε οριζόντια τις πιο μακριές τρίχες.

#3 Περιποιηθείτε τις τρίχες

Εφαρμόζετε κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο λίγο λάδι (καστορέλαιo / ελαιόλαδο / αμυγδαλέλαιο) κάνοντας μασάζ στα φρύδια σας. Αυτό θα τα βοηθήσει να γίνουν πιο πυκνά.

#4 Αναδείξτε το φυσικό σας σχήμα

Ό,τι και αν κάνετε στα φρύδια σας, το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να δείχνει φυσικό. Εκτός από την πυκνότητα, ένα άλλο βασικό στοιχείο σχετικά με τα φρύδια είναι το σχήμα τους. Παρατηρήστε από ποιο σημείο ξεκινούν να γίνονται πιο πυκνά και πού οι τρίχες δείχνουν χωρίς νόημα. Ακόμη, προσέξτε το κόκαλο του ματιού. Κάποιες γυναίκες έχουν εκ φύσεως πιο λεπτά σχηματισμένα φρύδια και κάποιες το αντίθετο. Μην προσπαθήσετε να το αλλάξετε αυτό, έχει να κάνει με το τι ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο.

#5 Ζωγραφίστε τα φρύδια σας με ένα μολύβι

Αν τα φρύδια σας είναι πολύ λεπτά και απλά δεν μπορείτε να αυξήσετε το πάχος τους με φυσικό τρόπο, τότε επιλέξτε ένα μολύβι φρυδιών στο χρώμα των φρυδιών σας και συμπληρώστε τα κενά ανάμεσα στις τρίχες. Επειτα, χτενίστε τα φρύδια σας προς τα πάνω με το ειδικό βουρτσάκι που διαθέτουν αυτά τα μολύβια.

#6 Μη βγάζετε υπερβολικά τα φρύδια σας

…ιδίως εκεί από όπου ξεκινούν (στην περιοχή της εσωτερικής γωνίας του ματιού, πάνω από τη μύτη) και εκεί όπου τελειώνουν, γιατί έτσι αλλοιώνεται το τόξο του φρυδιού, τα μάτια φαίνονται μικρότερα και η μύτη μεγαλύτερη.