Ο πολυμήχανος Οδυσσέας και οι περιπέτειες του στο δρόμο προς την Ιθάκη.

Το βιβλίο της Α’ Γυμνασίου των Αρχαίων Ελληνικών που μας γνώρισε το σπουδαίο ομηρικό έπος, ως αναγνωστική και γλωσσική εμπειρία.

Το βιβλίο περιλαμβάνει εισαγωγή σχετικά με το έργο του Ομήρου, τη δομή και το περιεχόμενο της Οδύσσειας. Ακολουθεί το έπος της Οδύσσειας σε μετάφραση του Ζήσιμου Σιδέρη.

Τα κείμενα συνοδεύουν ερμηνευτικές υποσημειώσεις και σχόλια. Η εισαγωγή και τα σχόλια είναι του Γεν. Επιθεωρητή Τριαντ. Ι. Δελή. Η ορθογραφική προσαρμογή της μετάφρασης έγινε από το Γεν. Επιθ. Κ. Μικρούδη.

Η επιλογή των αγγειογραφιών έγινε με τη συνεργασία της αρχαιολόγου Ίριδας Ντούσκου και του Τριαντάφυλλου Ι. Δέλη.

Μαζί

Χρύσα Παραδείση
Η κορυφαία ελληνίδα μαγείρισσα όλων των εποχών στρώνει µαζί σας το πασχαλινό τραπέζΙ.

Μία σπάνια έκδοση που δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία!

  • 240 παραδοσιακές, πεντανόστιμες, γιορτινές και εύκολες στην εκτέλεση συνταγές σε μία μοντέρνα έκδοση.

Νόστιμες, και πάνω απ’ όλα αγνές, αλμυρές και γλυκές κλασικές συνταγές, μαζί με όλες τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες που χρειάζονται όχι μόνο οι νέες νοικοκυρές αλλά και οι πιο έμπειρες.

H Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1910 και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες ελληνίδες δημιουργούς μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών συνταγών. Ασχολήθηκε με τη μαγειρική από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και το 1987, ταξιδεύοντας σε πολυάριθμους προορισμούς, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τη συλλογή γαστρονομικού υλικού. Η μεγάλη επιτυχία του έργου της οφείλεται στη δημιουργία συνταγών που διακρίνονται για τη σαφήνεια, την απλότητα, την ευκολία στην εφαρμογή τους και βασίζονται στην υγιεινή διατροφή. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με εφημερίδες, γυναικεία περιοδικά αλλά και το ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων χωρών, στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90

(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Ομήρου Οδύσσεια»: €1,00 και «Το Πασχαλινό τραπέζι»: €0,90)