«Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε όλους τους Ελληνες που περνούν δοκιμασία. Στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς στην Ελλάδα που δοκιμάζεται».

Με τα λόγια αυτό ο σπουδαίος καλλιτέχνης, ο Αντώνης Ρέμος, άνοιξε με μεγάλη και ζεστή αγκαλιά για όλο τον κόσμο που «μένει σπίτι» λόγω του κοροναϊού, αλλά που δεν είναι μόνος.

Η σπουδαία βραδιά του κορυφαίου Ελληνα τραγουδιστή ξεκίνησε στις 23.00 με την ορχήστρα να παίζει το «κάντε υπομονή» Σταύρου Ξαρχάκου, με τον Ρέμο να στέλνει σε όλη τη χώρα το μήνυμα ότι τα κακά θα περάσουν και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός.

Και συνέχισε με τη δική του επιτυχία «είναι στιγμές», άλλες κακές κι άλλες καλές.

Οι τηλεθεατές συντονίστηκαν στο Mega για να παρακολουθήσουν την ειδική αυτή εκπομπή που στήθηκε για την περίσταση. Για τους πολίτες που μένουν στο σπίτι αλλά που θέλουν ένα χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά, έστω κι από μακριά.

Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, με μια παρέα από αγαπημένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, μας ταξίδεψαν μουσικά και μας προσέφεραν στιγμές χαλάρωσης, νοσταλγίας αλλά και κεφιού, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Ο Αντώνης Ρέμος με λίγους και επιλεγμένους μουσικούς και τον επί χρόνια συνεργάτη του Γιώργο Κυβέλο, τηρώντας φυσικά τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, μας ταξίδεψαν με τις μελωδίες τους.

Σε αυτό το ταξίδι δεν έλειπαν φυσικά οι συνοδοιπόροι, αγαπημένα πρόσωπα του ερμηνευτή αλλά και πολλών τηλεθεατών, οι οποίοι με μηνύματά τους κατά τη διάρκεια της εκπομπής εξέφρασαν την αγάπη τους στον τραγουδιστή και τόνισαν πως χρειαζόμαστε διαλείμματα από την καθημερινότητα, όπως αυτό που φρόντισε να προσφέρει το MEGA στους τηλεθεατές του.

«Επιτέλους, χαμόγελο μέσα στη μαυρίλα». «Μπράβο Αντώνη, μπράβο στο Mega» που μας ταξίδεψε και μας έβγαλε από την σκληρή καθημερινότητα». «Να ’σαι καλά αγόρι μου», ήταν ορισμένα από τα μηνύματα.

Τα λόγια αγάπης και συγκίνησης έγιναν περισσότερα όταν ο Αντώνης Ρέμος αφιέρωσε τα τραγούδια του σε όλους εκείνους που είναι στην πρώτη γραμμή και φροντίζουν για να είμαστε εμείς καλά. Στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα σώματα ασφαλείας».

«Να σας έχει ο Θεός καλά», είπε ο Ρέμος στους πραγματικούς ήρωες του πολέμου που βιώνουμε.

Την τηλεοπτική αυτή συναυλία τίμησαν με την διαδικτυακή παρουσία τους αγαπημένα πρόσωπα του Αντώνη Ρέμου, σπουδαίοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους: ο Γιάννης Πάριος, ο Φοίβος, ο Γιάννης Βαρδής, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Eros Ramazzotti.

«Ας αφήσουμε στην άκρη τον Πάριο και το Ρέμο. Αυτό που κάνεις είναι πολύ σπουδαίο και συγκινητικό», είπε ο σπουδαίος Γιάννης Πάριος.

Μια εκπληκτική βραδιά

Αφήσαμε μακριά «Όλα τα δάκρυα» και απολαύσαμε ένα μοναδικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας, από εκείνα που ο χαρισματικός Έλληνας ερμηνευτής ξέρει να δημιουργεί και να παρουσιάζει απλόχερα στον κόσμο που τον ακολουθεί πιστά όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Αντώνης Ρέμος σηκώθηκε πολλές φορές και χόρεψε με τον κόσμο να στέλνει μήνυμα «είμαστε απόλυτα συντονισμένοι σε αυτό που είναι ακριβώς η ελληνική ψυχή».

«spitimetonantoni και η καραντίνα αποκτά νόημα» έγραψε άλλος τηλεθεατής, όταν ο Αντώνης Ρέμος τραγουδούσε «Θα ’πρεπε να σουν εδώ».

Μείναμε μέσα, τραγουδήσαμε, περάσαμε καλά με αγαπημένα μας τραγούδια, αλλά και με τους εκλεκτούς καλεσμένους του Αντώνη Ρέμου.

Τις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι μας, μια ανάσα διασκέδασης και μια μεγάλη αγκαλιά είναι το καλύτερο φάρμακο.

Γιατί αυτό που έχει σημασία, το νόημα αυτής της μοναδικής εκπομπής, είναι ότι μπορεί να είμαστε μακριά, μπορεί να είμαστε απομονωμένοι, χωρίς να έχουμε τους αγαπημένους μας, αλλά δεν θα μείνουμε με «κλειστά τα στόματα».

«Σήμερα μηδένισες την απόσταση Αθήνα – Παρίσι», έγραψε ένας τηλεθεατής που δοκιμάζεται κι αυτός στη Γαλλία.

«Α ρε Mega, τι κατάφερες πάλι», ήταν ένα ακόμη θερμό μήνυμα. «Μαζί σου η καραντίνα έγινε πάρτι».

«Μας έδωσες κουράγιο κι ελπίδα εδώ στο Λονδίνο», έγραψε κάποιος.

Συγκίνηση προκάλεσε στο τέλος της βραδιάς η σύνδεση με τον σπουδαίο λαϊκό συνθέτη, τον Χρήστο Νικολόπουλο, ο οποίος έπαιξε με το μπουζούκι του το «Αγριολούλουδο».

«Κι αν χιονίζει κι αν βρέχει, ο Ελληνας κοροναϊό αντέχει», είπε ο Ρέμος που αμέσως έσπευσε να τραγουδήσει «το αγριολούλουδο αντέχει»…

Η μοναδική αυτή βραδιά στο Mega ήταν βάλσαμο στην ψυχή μας. Ηταν το κουράγιο που χρειαζόμαστε για να αντέξουμε και όλοι μαζί να περάσουμε τη δοκιμασία.

Λίγο μετά τις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα αυτή η υπέροχη εκπομπή έλαβε τέλος με τον Ρέμο να ευχαριστεί όλους τους Ελληνες και να λέει ότι είχε πολύ μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσει και να τραγουδήσει μαζί με τον κόσμο.

Και να ρίχνει αυλαία με το «Φιλαράκι».  

Δείτε ορισμένα από τα βίντεο της βραδιάς