Σύγχρονη Ιστορία

Για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα

https://www.facebook.com/www.tovima.gr/videos/3350042535025900/

Γεγονότα και πρόσωπα που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα

Με την υπογραφή κορυφαίων ξένων ιστορικών και ακαδημαϊκών

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Αυτή την εβδομάδα:

Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος από ατσάλι: από την αόρατη άνοδο ως τη βαριά κληρονομιά

Στη σκιά των πρωταγωνιστών της Οκτωβριανής Επανάστασης γεννιέται ο Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ένας ντροπαλός και σιωπηλός άντρας, ο οποίος παίρνει το όνομα Στάλιν, ατσαλένιος. Διάδοχος του Λένιν, πασχίζει να προσαρμόσει τη σοβιετική πραγματικότητα στην ιδέα που είχε για έναν κόσμο «ισότητας και δικαιοσύνης». Η εκβιομηχάνιση και ο κολεκτιβισμός της υπαίθρου συμβαδίζουν με μια διαρκή καταπίεση• παρόλα αυτά, ο Στάλιν μετατρέπεται σε Ηγέτη, αντικείμενο λατρείας και καθιστά τη Σοβιετική Eνωση μία από τις δύο παγκόσμιες υπερδυνάμεις της μεταπολεμικής περιόδου.

Ο ALESSANDRO MONGILI είναι καθηγητής γενικής κοινωνιολογίας και διαδικασιών εκμοντερνισμού και τεχνοεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Είναι κάτοχος διδακτορικού από την École des hautes études en sciences sociales του Παρισιού, με επιβλέποντα καθηγητή τον Marc Ferro. Eχει συγγράψει διάφορες μελέτες αλλά κατ’ αρχάς ασχολήθηκε με την έρευνα των σοβιετικών επιστημών (La chute de l’U.R.S.S. et la recherche scientifique, 1998) για να αφιερωθεί στη συνέχεια στη μελέτη της τεχνολογίας και της πληροφορικής (Tecnologia e società, 2007, Information Infrastructure(s), με τον G. Pellegrino, 2014, Topologie postcoloniali, 2015).

Μαζί

Νίκησε τις τοξικές σχέσεις

21 ημέρες για υγιείς και αρμονικές σχέσεις

Εχετε την εντύπωση ότι επιλέγετε πάντα τον «ακατάλληλο» άνθρωπο; Μήπως ο σύντροφός σας, σας ελέγχει και προσπαθεί να σας επιβληθεί; Ή μήπως είστε εσείς που τρέχετε ξοπίσω από έναν σύντροφο που μοιάζει ψυχρός και απόμακρος;
Κάποιες φορές και για διάφορους λόγους, οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους (συντρόφους, παιδιά, συγγενείς, φίλους, συναδέλφους) είναι δύσκολες, συχνά μάλιστα φτάνουν στο σημείο να γίνουν πραγματικά «τοξικές», δημιουργώντας μας σοβαρά προβλήματα. Και οι ενδείξεις είναι τόσο ανεπαίσθητες που δυσκολευόμαστε να τις αναγνωρίσουμε.
Σε αυτό το βιβλίο η ψυχολόγος Marion Blique μας δείχνει βήμα-βήμα πώς να ξεμπλέξουμε το κουβάρι των σημαντικών σχέσεων στη ζωή μας. Ανακαλύπτουμε τα διαφορετικά στιλ (ασφαλές, αποφευκτικό, συμβιωτικό, χαοτικό) με τα οποία δημιουργούμε τις σχέσεις μας, βρίσκουμε αυτά που μας ταιριάζουν καλύτερα και εντοπίζουμε την ανασφάλεια και τη συναισθηματική εξάρτηση στον εαυτό μας και στους άλλους. Και το πιο σημαντικό: μαθαίνουμε τρόπους για να καλλιεργήσουμε αρμονικές και υγιείς σχέσεις με τους ανθρώπους.

21 μέρες προσωπικής πορείας για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας.

Ασκήσεις και τεστ για να μάθετε τι είδους σχέσεις δημιουργείτε και πώς λειτουργείτε μέσα σε αυτές.

Συμβουλές και τρόποι για να απαλλαγείτε από την τοξικότητα στη ζωή σας και να αναπτύξετε υγιείς και ικανοποιητικές σχέσεις.

Ακόμη

Anti-stress

Ζωγραφική και ασκήσεις μυαλού για παιδιά και ενήλικες

Μένουμε σπίτι και περνάμε ατελείωτες ώρες ψυχικής ηρεμίας και ψυχαγωγίας!

Χρωματίστε εντυπωσιακά σχέδια, και καταπολεμήστε το στρες, ακονίστε το μυαλό σας, βελτιώστε την αυτοσυγκέντρωσή σας!

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25

(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Στάλιν και η Σοβιετική αυτοκρατορία»: €1,35 και «Νίκησε τις τοξικές σχέσεις»: €0,55)