Ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) να ανακοινώνει ότι η Ευρώπη είναι τώρα το κέντρο της πανδημίας.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να προστατευτείτε όταν βγαίνετε έξω για ψώνια ή για να πάτε στη δουλειά σας; Υπάρχουν πρακτικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας, όπως το να φοράτε γάντια από λάτεξ;

Πρέπει να φορέσω γάντια για να προστατευτώ;

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, είπε πως υπάρχουν λίγα στοιχεία για το αν τα γάντια προστατεύουν πραγματικά από τη μόλυνση του κοροναϊού, τονίζοντας ότι η αδιάκριτη χρήση γαντιών μιας χρήσης περισσότερο κακό μπορεί να κάνει παρά καλό.

«Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια οδηγεί σε εφησυχασμό. Ο ιός μπορεί να μολύνει τα γάντια. Έρευνες έχουν γίνει και δείχνουν ότι αγγίζουμε το πρόσωπά μας από 3 έως 23 φορές την ώρα. Όταν βγάζουμε τα γάντια μπορεί επίσης να μολυνθούμε, οπότε το πλύσιμο είναι αναγκαίο μετά. Ο ΠΟΥ δεν τα συστήνει. Τα γάντια στο γενικό κοινό λειτουργούν ως απόσπαση της προσοχής», δήλωσε σχετικά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού είναι να πλένετε τα χέρια σας συχνά, είτε με αντισηπτικό είτε με σαπούνι και νερό. Επίσης, πρέπει να αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα με τα χέρια σας, καθώς αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ιός μπορεί να εισέλθει στο σώμα σας.