Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στα καθήκοντά του, στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από την γέννηση του γιου του που απέκτησε με την μνηστή του Κάρι Σίμοντς.

Ο εκπρόσωπός του ανακοίνωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια του τοκετού.

«Ο τοκετός πραγματοποιήθηκε σε ένα νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Λονδίνο και ο πρωθυπουργός ήταν παρών σε όλη την διάρκειά του», είπε ο εκπρόσωπος αρνούμενος να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ο πρωθυπουργός βρισκόταν σήμερα το πρωί με την κ. Σίμοντς για την γέννηση του γιου τους και τώρα επέστρεψε στην εργασία του στην Ντάουνινγκ Στριτ… Θεωρώ ότι αργότερα μέσα στον χρόνο μπορεί να πάρει μια μικρή άδεια πατρότητας», είπε ο ίδιος.

Τόσο η μητέρα, όσο και το νεογέννητο παιδί, είναι καλά στην υγεία τους.

«Ο πρωθυπουργός και η κα Σίμοντς είναι ενθουσιασμένοι ανακοινώνοντας την γέννηση ενός υγιούς αγοριού σε ένα νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα το πρωί», είπε ο εκπρόσωπος του ζευγαριού.

«Ο πρωθυπουργός και η κ. Σίμοντς θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το φανταστικό προσωπικό του NHS» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει πως περιμένει παιδί τον Φεβρουάριο, ενώ αρραβωνιάστηκε στα τέλη του περασμένου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στα καθήκοντά του τη Δευτέρα, μετά την περιπέτειά του με τον κοροναϊό, ενώ, σημειώνεται ότι όπως είχε γνωστοποιηθεί, συμπτώματα είχε εμφανίσει και η σύντροφός του.

Τέλος, ο βρετανός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει πως όταν γεννηθεί το μωρό, θα πάρει άδεια πατρότητας.

Ωστόσο, λόγω της κρίσης του κοροναϊού, είναι άγνωστο -προς το παρόν- εάν ισχύει ακόμη η απόφασή του.