Λένε πως η αγάπη κρύβεται στις μικρές κινήσεις: Στο πρωινό που σας φέρνει στο κρεβάτι όταν ξέρει ότι σας περιμένει μια σημαντική μέρα, σε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης όταν είστε αντιμέτωπη με μια δυσκολία, στο γεγονός ότι θυμάται ότι σιχαίνεστε τα κολοκυθάκια. Και όλα αυτά ισχύουν, όμως ταυτόχρονα υπάρχουν και ορισμένες βαθύτερες ενδείξεις ότι έχετε καταφέρει να αναπτύξετε έναν ουσιαστικό συναισθηματικό δεσμό με τον σύντροφό σας.

Μοιράζεστε σκέψεις και συναισθήματα

Λέτε ο ένας στον άλλο τι σας αγχώνει και τι ελπίζετε από κάθε καινούργια μέρα και μοιράζεστε το πρόγραμμά σας. Παράλληλα, εκφράζετε πώς νιώθετε και γιατί: Είστε θυμωμένη; Είστε χαρούμενη; Έχετε πληγωθεί;

Λέτε τα μυστικά σας

Ο σύντροφός σας είναι το άτομο που ξέρει τα περισσότερα πράγματα για σας. Δεν ντρέπεστε να αποκαλύψετε πράγματα για τα οποία δεν νιώθετε και τόσο περήφανη και είστε σίγουρη ότι τα μυστικά σας θα μείνουν ασφαλή μαζί του.

Ξέρετε ότι θα σας στηρίξει ό,τι κι αν γίνει

Όπως αποδεικνύουν και οι πρόσφατες εξελίξεις, ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Εσείς όμως ξέρετε ότι όποια και αν είναι η επόμενη αναποδιά, το ταίρι σας θα είναι εκεί και θα φροντίσει να την ξεπεράσετε μαζί.

Αποδέχεστε ο ένας τον άλλο

Σίγουρα κανείς από τους δυο σας δεν είναι τέλειος, όμως έχετε δεχτεί ο ένας τα ελαττώματα του άλλου. Όχι ως υποχώρηση, αλλά επειδή ξέρετε ότι μπορείτε να συμβαδίσετε παρά την ύπαρξή τους. Και σίγουρα κανείς από τους δυο σας δεν αισθάνεται ότι η σχέση απειλείται με κάθε του λάθος.

Ανυπομονείτε να μοιραστείτε τα νέα σας

Είτε πρόκειται για προαγωγή, είτε για απόλυση, είναι ο πρώτος που θα πάρετε τηλέφωνο – και το αντίστροφο.

Μιλάτε για τη σχέση σας

Είναι βέβαιο πως υπάρχουν στιγμές και καταστάσεις που σας προβληματίζουν για το μέλλον της σχέσης σας. Όμως δεν κρατάτε αυτές τις σκέψεις για τον εαυτό σας. Τις μοιράζεστε, ξέροντας ότι το πιθανότερο είναι να βρείτε μαζί μια λύση.

Δεν μιλάτε μόνο για να μιλήσετε

Αποκλείεται κάθε κουβέντα σας να χαρακτηρίζεται από βάθος και να πηγαίνει τη σχέση σας στο επόμενο επίπεδο. Όμως τα ζευγάρια που έχουν αναπτύξει ουσιαστικό συναισθηματικό δεσμό, δεν περιορίζονται στην ψιλοκουβέντα χωρίς νόημα.

Ακολουθήστε το στο Google News