Αν ψάχνετε έναν τρόπο να νιώσετε πιο χαρούμενοι αυτήν την περίοδο, σίγουρα δεν είστε οι μόνοι, αφού η πανδημία του κοροναϊού έχει δημιουργήσει μια αίσθηση ανασφάλειας και ανησυχίας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις εξωτερικές συνθήκες που αναπόφευκτα μας επηρεάζουν, μπορούμε να υιοθετήσουμε συνήθειες που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα.

Έτσι, σας προτείνουμε πέντε συνήθειες που είναι ικανές να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά σας και να σας μεταμορφώσουν σε έναν πιο χαρούμενο άνθρωπο.

Πέντε συνήθειες που θα σας κάνουν πιο χαρούμενους

1. Γυμναστείτε

Γιόγκα στο σπίτι, τρέξιμο ή βόλτα με το ποδήλατο, όποιο είδος άσκησης και αν προτιμάτε, η γυμναστική αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Εκτός από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ξεχνάτε ό,τι σας απασχολεί και εκτονώνεστε, ο οργανισμός σας εκκρίνει σεροτονίνη και ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.

2. Επιλέξτε τις σωστές τροφές

Σίγουρα δεν υπάρχουν μαγικές τροφές που θα σας κάνουν χαρούμενους στη στιγμή, υπάρχουν όμως τροφές που μπορούν να δώσουν μια πολύτιμη ώθηση στον οργανισμό σας και κατ΄ επεκτάση να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα. Άλλωστε, δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι όταν τρεφόμαστε σωστά και ισορροπημένα, νιώθουμε περισσότερη ενέργεια. Τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, ο σολομός και ο λιναρόσπορος είναι μερικές απο τις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σας.

3. Κάντε μια βόλτα στο πάρκο

Πληθώρα ερευνών υποστηρίζει τη θετική επίδραση της φύσης στην ψυχολογία μας. Ενδεικτικά, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας στη Βαρκελώνη, οι ενήλικες που είχαν στενή επαφή με τη φύση κατά την παιδική τους ηλικία εμφανίζουν καλύτερη ψυχική υγεία και πιο θετικά συναισθήματα. Το περπάτημα στη φύση μπορεί να σας κάνει πιο χαρούμενους, τόσο λόγω της σωματικής άσκησης όσο και της απόλαυσης που προσφέρει η επαφή με το πράσινο.

4. Συμπεριφερθείτε με ευγένεια

Ακόμη και στις χειρότερες ημέρες σας, μετατρέποντας την κακή σας διάθεση σε μια ευγενική χειρονομία ή ακόμα και ένα χαμόγελο, δεν θα κάνετε μόνο τους άλλους πιο χαρούμενους, αλλά και εσάς. Σε μια παλαιότερη μελέτη, που είχε δημοσιεύσει το Time, οι συμμετέχοντες που σκέφτηκαν με συμπόνια για τους άλλους ανθρώπους παρουσίασαν «μια συνολική αύξηση των θετικών συναισθημάτων, όπως χαρά, ηρεμία και ελπίδα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης».

5. Εκφράστε τα συναισθήματά σας

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα είναι να εκφράζετε με ειλικρίνεια τα συναισθήματά σας, θετικά ή αρνητικά, σε ένα κοντινό σας πρόσωπο που σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας πρέπει να βρει τη λύση στον προβληματισμό σας, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι έχετε τη δυνατότητα να εξωτερικεύσετε όσα νιώθετε, μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά.