Η Σόφι Μπελίντα Τέρνερ γεννήθηκε στην Αγγλία στις 21 Φεβρουαρίου του 1996 από τη Σάλι, νηπιαγωγό, και τον Αντριου, υπάλληλο σε εταιρεία διανομής. Οταν ήταν δύο ετών μετακόμισε μαζί με τους γονείς της και τους δύο μεγαλύτερους αδερφούς της στο Τσέστερτον, ένα μικρό χωριό της Αγγλίας, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. «Η παιδική μου ηλικία ήταν πολύ διασκεδαστική. Είχαμε χοιρίδια, αχυρώνες και μάντρα και συνηθίζαμε να κυλιόμαστε στη λάσπη» θυμάται η ίδια.

Η αγάπη της για την υποκριτική φαίνεται πως καλλιεργήθηκε από ιδιαίτερα μικρή ηλικία, αφού από τότε που ήταν τριών ετών συμμετείχε στην τοπική παιδική θεατρική ομάδα. Μεγαλώνοντας, η Τέρνερ ήξερε καλά με τι ήθελε να ασχοληθεί και η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε νωρίτερα από ό,τι μπορούσε να φανταστεί.

Οταν ήταν μόλις 14 ετών πέρασε από ακρόαση για τον ρόλο της Σάνσα Σταρκ στην τηλεοπτική σειρά «Παιχνίδι του στέμματος», μετά την ενθάρρυνση του καθηγητή υποκριτικής της. Eτσι, κέρδισε τον πρώτο της ρόλο στη σειρά που άφησε εποχή στην ιστορία της τηλεόρασης και σύντομα άρχισε να αποδεικνύει ότι είναι το νέο ανερχόμενο αστέρι στον χώρο της υποκριτικής.

Το 2013 είχε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανεξάρτητη ταινία θρίλερ «Another Me», ενώ επίσης συμμετείχε στην τηλεοπτική ταινία του BBC Two «The Thirteenth Tale» μαζί με την Ολίβια Κόλμαν. Δύο χρόνια μετά πρωταγωνίστησε στην κωμική ταινία «Barely Lethal», ενώ το 2016 μπήκε δυναμικά στην ομάδα των X-Men, ενσαρκώνοντας την υπερηρωίδα Τζιν Γκρέι.

Το 2017 ανακοίνωσε ότι είχε γίνει υποστηρίκτρια του «Women for Women», μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που στηρίζει γυναίκες που επέζησαν έπειτα από πόλεμο και την ίδια χρονιά έγινε η πρώτη διεθνής πρέσβειρα μεγάλης εταιρείας καλλυντικών. Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Josie» και «Time Freak» και τη χρονιά που μας πέρασε μεταμορφώθηκε πάλι σε Τζιν Γκρέι για τις ανάγκες της ταινίας «X-Men Dark Phoenix».

Η Τέρνερ και ο τραγουδιστής του ποπ συγκροτήματος Jonas Brothers, Τζο Τζόνας, ξάφνιασαν τους fans τους όταν παντρεύτηκαν απρόσμενα το 2019 σε μια εκκλησία στο Λας Βέγκας, μετά τα βραβεία Billboard. Εναν μήνα μετά, το αγαπημένο ζευγάρι του Χόλιγουντ πραγματοποίησε μια δεύτερη τελετή στη Γαλλία και τώρα περιμένει το πρώτο του παιδί.

Η αγαπημένη της συνήθεια για υγιές δέρμα

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να φοράμε αντηλιακό κάθε ημέρα, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνουμε και τι κάνουμε. Ενα μοντέλο που ξέρω χρησιμοποιεί καθημερινά αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και ενώ είναι 30, έχει δέρμα μωρού».

Για το καθημερινό μακιγιάζ της

«Δεν είμαι πολύ καλή στο μακιγιάζ. Οποτε έχω ένα event, απευθύνομαι στον αγαπημένο μου makeup artist. Το καθημερινό μακιγιάζ μου είναι λίγο-πολύ το ίδιο: foundation, κονσίλερ, λίγη σκιά ματιών και μάσκαρα. Και μετά απλά ελπίζω να δείχνω εντάξει».

Τα προϊόντα ομορφιάς που δεν αποχωρίζεται ποτέ

«Μια ενυδατική κρέμα, επειδή το δέρμα μου γίνεται πραγματικά ξηρό όταν δεν πίνω αρκετό νερό, και ένα lip balm, το οποίο χρησιμοποιώ σχεδόν για κάθε ξηρή περιοχή, από τα χείλη μου μέχρι τους αγκώνες».

Για τη ρουτίνα περιποίησής της

«Η ρουτίνα μου είναι αρκετά απλή. Καθαρίζω και πλένω το πρόσωπό μου και μετά εφαρμόζω κρέμα ματιών. Κάθε βράδυ εφαρμόζω ένα προϊόν για να αποτρέψω την ακμή και όταν ξυπνάω μου αρέσει να φοράω eye patches για να τονώνω τα μάτια μου».

Η κακή της συνήθεια

«Δυστυχώς δεν πίνω αρκετό νερό, ενώ ξέρω πόσο σημαντικό είναι».

Τι της δίνει αυτοπεποίθηση

«Η αλλαγή των μαλλιών μου πάντα μου δίνει αυτοπεποίθηση. Το κόκκινο με κάνει να νιώθω πολύ δυναμική, σαν να μεταμορφώνομαι. Ωστόσο, με τα ξανθά μαλλιά νιώθω ο εαυτός μου και αυτό είναι που με κάνει να νιώθω πραγματική σιγουριά».

Το μυστικό της για υγιή μαλλιά

«Κάθε βράδυ προτού κοιμηθώ απλώνω λάδι στα μαλλιά μου και λούζομαι την επόμενη ημέρα. Πραγματικά κάνει θαύματα!».

Για τη γυμναστική που επιλέγει

«Εχω προσπαθήσει να κάνω διαλογισμό, αλλά δεν έχω την απαιτούμενη υπομονή. Ωστόσο, φροντίζω να γυμνάζομαι όποτε μπορώ. Αγαπώ το μποξ, γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να εκτονώνω τον θυμό μου».

Η συνήθεια που τη χαλαρώνει

«Μερικές φορές η ζωή και τα γυρίσματα μπορεί να είναι πολύ στενάχωρα και να με ρίχνουν ψυχολογικά. Ετσι, κάθε φορά που έχω τον χρόνο, μου αρέσει να παρακολουθώ κινούμενα σχέδια. Πραγματικά με χαλαρώνουν και με κάνουν να ξεχνιέμαι. Επίσης, μου αρέσει να πηγαίνω στους γονείς μου. Το σπίτι τους είναι στην εξοχή και περιτριγυρίζεται από χωράφια».

Το τρικ της για να είναι άνετη μπροστά από την κάμερα

«Παλιά ήμουν τρομαγμένη μπροστά στην κάμερα, τώρα όμως νιώθω άνετα. Ο τρόπος μου να εξοικειωθώ ήταν να περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορούσα μπροστά από αυτήν κι έτσι κατάφερα να μην τη φοβάμαι πια».

Για τον σύζυγό της, Τζο Τζόνας

«Πάντα ένιωθα ότι ο Τζο ήταν καλύτερος από εμένα και εξακολουθώ να νιώθω έτσι. Είναι τόσο όμορφος, ταλαντούχος, αστείος και χαρισματικός. Είμαι πραγματικά τυχερή που είμαι μαζί του».

Για το πώς την έχει αλλάξει ο γάμος

«Νιώθω ότι το μόνο πράγμα που άλλαξε για μένα είναι το ότι έχω αυτή την απίστευτη αίσθηση ασφάλειας. Η λέξη “σύζυγος” απλώς ενισχύει τη σχέση. Μου αρέσει ο γάμος. Νομίζω ότι είναι κάτι υπέροχο. Είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε τις δυσκολίες μας, αλλά τώρα νιώθω ασφάλεια και η ασφάλεια είναι το παν για εμένα».