Κρέας, υδατάνθρακες, γλουτένη: Κάθε είδος δίαιτας μοιάζει αποφασισμένο να αφαιρέσει τη νοστιμιά από την καθημερινότητά μας, διαλέγοντας απλώς μια διαφορετική διαδρομή από τις υπόλοιπες. Κι όμως, κάνοντας μερικές έξυπνες μετατροπές στην συνηθισμένη διατροφή μας, μπορούμε να δούμε το βάρος μας να μειώνεται σημαντικά, χωρίς να στερηθούμε τις αγαπημένες μας γεύσεις και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά.

Έξυπνες κινήσεις για εύκολο αδυνάτισμα

Έχετε τα (αβγά) μάτια σας ανοιχτά

Ξεκινήστε τη μέρα σας τρώγοντας ένα νόστιμο – και πλούσιο – πρωινό με βάση τα αβγά, αντί για το συνηθισμένο σας τοστ ή σφολιάτα. Ίσως δεν σας ακούγονται και τόσο… διαιτητικά, όμως πρόκειται για μια τροφή εξαιρετικά πλούσια σε πρωτεΐνη, που θα σας κρατήσει χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Σκέτη απόλαυση

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον πρωινό μας καφέ, όμως η… συνταγή του μπορεί να αλλάξει, μειώνοντας δραστικά τις θερμίδες που καταναλώνουμε. Και όταν συνηθίσετε την υπέροχη γεύση του σκέτου καφέ, δεν θα θέλετε να επιστρέψετε στο γάλα και τη ζάχαρη.

Πολύτιμες μπουκίτσες

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα σύντομο σνακ μεταξύ των γευμάτων ή όταν χαζεύει μια ταινία; Αντί για τα συνηθισμένα σας πατατάκια και γαριδάκια, επενδύστε στους ξηρούς καρπούς, ή σε φρυγανιές ολικής άλεσης σουηδικού τύπου με κάποιο υγιεινό ντιπ. Είναι εξίσου νόστιμα και θα κρατήσουν τη ζυγαριά σας ικανοποιημένη.

Παγωμένες λιχουδιές

Ναι, καλοκαίρι χωρίς γρανίτα δεν είναι καλοκαίρι. Γνωρίζετε, όμως, πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε τις δικές σας, χρησιμοποιώντας ολόφρεσκα φρούτα και ελάχιστη – ή καθόλου – ζάχαρη; Κατά τη γνώμη μας, η αληθινή γεύση των φρούτων δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα συνθετικό άρωμα.

Λευκά επιδόρπια

Αντίστοιχα, όσο νόστιμο και αν είναι ένα παγωτό, τα οφέλη που κερδίζουμε αντικαθιστώντας το με παγωμένο γιαούρτι με φρέσκα φρούτα αξίζουν αυτή τη μικρή θυσία.

Κρασί αντί για κοκτέιλ

Αν δεν μπορείτε να απαρνηθείτε τη συγκεκριμένη καλοκαιρινή απόλαυση, μπορείτε τουλάχιστον να προχωρήσετε σε πιο σοφές επιλογές. Κάποια πεντανόστιμα κοκτέιλ, όπως το μοχίτο, το Apple Martini και το Watermelon Fizz έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες από το μέσο όρο. Και αν θέλετε να είστε σίγουρη, μπορείτε να επιμείνετε στο πατροπαράδοτο κρασί.

Αλεύρι με τα όλα του

Είτε πρόκειται για τα ζυμαρικά, είτε για το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα που καταναλώνετε στη διάρκεια της μέρας, τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι η λύση που ψάχνετε για να κρατήσετε τους λαχταριστούς υδατάνθρακες στη ζωή σας, χωρίς το κόστος να αντανακλάται στη… ζυγαριά. Για παράδειγμα, οι φρυγανιές Wasa, μπορούν να καλύψουν έως και το 30% των ημερήσιων αναγκών σας σε φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά χαμηλές σε θερμίδες. Συνδυάστε τες με μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες ή καλά λιπαρά και θα παραμείνετε χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Εύκολες λύσεις για όλη την ημέρα

Δεν χρειάζεται ούτε πολύς χρόνος ούτε περίπλοκες συνταγές για να έχετε μπροστά σας γεύματα γεμάτα θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες. Τα καλύτερα σνακ, αλμυρά και γλυκά, για κάθε ώρα της μέρας μπορούν να είναι έτοιμα σε ελάχιστα λεπτά και να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Φρυγανιές Sesam Gourmet με σολομό, τυρί κρέμα, αγγούρι και ξύσμα λεμονιού

Πώς θα τις φτιάξετε: Απλώστε το τυρί κρέμα στις φρυγανιές και τοποθετήστε στην κάθε μία μια φέτα καπνιστού σολομού και κομματάκια αγγουριού. Στη συνέχεια πασπαλίστε τες με λίγο ξύσμα λεμονιού.

Τι πλεονεκτήματα έχει: Οι Sesam Gοurmet αποτελούνται 100% από αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης και προζύμι και έχουν πλούσια επικάλυψη από λευκούς και μαύρους σουσαμόσπορους και νιφάδες σίτου. Σε συνδυασμό με την 20% περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, αποτελούν την τέλεια ισορροπία γεύσης και σωστής διατροφής. Ο σολομός είναι τροφή πλούσια σε καλά λιπαρά, που μας χορταίνουν ενώ παράλληλα ενισχύουν την υγεία μας. Το τυρί κρέμα είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, ενώ το αγγούρι και το ξύσμα λεμονιού προσφέρουν μια ανάλαφρη οξύτητα που απογειώνει τη γεύση.

Φρυγανιές Wasa Ολικής Άλεσης με αβοκάντο, βραστό αυγό και ραπανάκι

Πώς θα τις φτιάξετε: Κόψτε το βραστό αυγό το αβοκάντο και το ραπανάκι σε φέτες και μοιράστε τα πάνω στις φρυγανιές.

Τι πλεονεκτήματα έχει: Οι Wasa Ολικής Άλεσης είναι ένας υγιεινός και χορταστικός συνδυασμός από αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης, μαγιάς και αλατιού. Η κάθε φρυγανιά έχει μόλις 43 θερμίδες, 1,3 γρ. πρωτεΐνης και 2,6 γρ. φυτικές ίνες. Γι’ αυτό και αποτελούν μια ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ βραδινό σνακ που θα σας αφήσει ικανοποιημένη. Το αβοκάντο είναι καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, ενώ το αυγό περιέχει όλα τα αμινοξέα που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Τέλος, τα ραπανάκια χωράνε πολλά θρεπτικά συστατικά σε ελάχιστες θερμίδες!

Φρυγανιές Wasa Musli Gourmet με γιαούρτι, μπανάνα και καρύδι

Πώς θα τις φτιάξετε: Κόψτε μια μπανάνα σε λεπτές φέτες. Αλείψτε τις φρυγανιές με λίγο γιαούρτι, απλώστε επάνω μερικές από τις φετούλες και πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι και κανέλα.

Τι πλεονεκτήματα έχει: Οι φρυγανιές Wasa Musli Gοurmet, είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, καθώς αποτελούνται από βρόμη, καλαμπόκι, κριθάρι και όλυρα. Το γιαούρτι αποτελεί μια εξαιρετικά υγιεινή πρωτεΐνη, ενώ μας προσφέρει και πολύτιμο ασβέστιο. Οι μπανάνες είναι μια από τις καλύτερες πηγές καλίου και τα καρύδια είναι ικανά να ενισχύσουν την καρδιαγγειακή και την εγκεφαλική λειτουργία και να περιορίσουν την απώλεια οστικής μάζας.