Είτε είστε φυσική ξανθιά και απλά ενισχύετε το χρώμα των μαλλιών σας με ανταύγειες, είτε γεννηθήκατε μελαχρινή και οφείλετε τη χρυσαφένια χαίτη σας στο ντεκαπάζ, υπάρχουν ορισμένα βήματα περιποίησης που πρέπει να ακολουθείτε προκειμένου να διασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας είναι υγιή.

1. Συχνό κούρεμα

Κάθε φορά που επισκέπτεστε το κομμωτήριο για κάποια τεχνική επεξεργασία (ανταύγειες, ρεφλέ, βαφή ή ντεκαπάζ) μη φεύγετε χωρίς να κουρέψετε λίγο τις άκρες των μαλλιών σας. Μην ξεχνάτε ότι το κούρεμα είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από την ψαλίδα και τις φθαρμένες άκρες, οι οποίες είναι πιο έντονες στα ταλαιπωρημένα από τη βαφή μαλλιά.

2. Καθημερινή ενυδάτωση

To conditioner είναι απαραίτητο βήμα στην περιποίηση των μαλλιών σας, καθώς βοηθάει τα λέπια της τρίχας να «κλείσουν» και αφήνει τα μαλλιά σας απαλά και λαμπερά. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό για να δείτε τα ξανθά μαλλιά σας υγιή. Η ενυδάτωση της τρίχας σας πρέπει να είναι βασικό κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας περιποίησής σας. Μπορείτε να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του κομμωτή σας για κάποια θεραπεία ενυδάτωσης και αναδόμησης, αλλά και να κάνετε μόνη σας κάθε εβδομάδα μάσκες ενυδάτωσης. Παράλληλα, μία φορά την ημέρα φροντίστε να ενυδατώνετε τις άκρες των μαλλιών σας εφαρμόζοντας ειδικό λαδάκι.

3. Προσοχή στη θερμοκρασία

Η χαμηλή θερμοκρασία «κλείνει» τα λέπια της τρίχας σφραγίζοντας την υγρασία και το χρώμα, ενώ η υψηλή θερμοκρασία έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Προσπαθήστε να λούζετε τα μαλλιά σας με όσο πιο δροσερό νερό αντέχετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε το σεσουάρ στη ρύθμιση του κρύου αέρα. Μην ξεχνάτε προτού χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο styling με θερμότητα, να εφαρμόζεστε ένα προστατευτικό προϊόν.

4. Τα σωστά προϊόντα

Τα ξανθά μαλλιά έχουν διαφορετικές ανάγκες και κατ’ επεκτάση χρειάζονται διαφορετικό σαμπουάν και conditioner. Επενδύστε, λοιπόν, σε μία εξειδικευμένη σειρά περιποίησης που καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των ξανθών μαλλιών και προτιμήστε μία σύνθεση χωρίς θειικό άλας για να διατηρήσετε την ψυχρή σας απόχρωση. Τα σαμπουάν χωρίς sulfates είναι μια καλή επιλογή, αφού δεν απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας και δεν αφήνουν υπολείμματα αλλοιώνοντας το χρώμα των μαλλιών σας.

5. Το μωβ σαμπουάν

Το silver shampoo ή αλλιώς μωβ σαμπουάν έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τις κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις και κατ’ επέκταση να επαναφέρει την ψυχρή απόχρωση του ξανθού χρώματος. Για να το εφαρμόσετε σωστά, θα πρέπει πρώτα να βρέξετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό, έτσι ώστε να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να απορροφήσουν καλύτερα τις μωβ χρωστικές. Στη συνέχεια λουστείτε όπως με το κανονικό σαμπουάν, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να αφήσετε το silver shampoo για μερικά λεπτά, όσα προτείνουν οι οδηγίες στη συσκευασία. Τέλος, ξεβγάλετε με δροσερό νερό για να κλείσουν τα λέπια της τρίχας και να συγκρατήσουν το χρώμα.