Η Βρετανίδα ηθοποιός Έμμα Γουάτσον, η κινηματογραφική «Ερμιόνη» του Χάρι Πότερ και ο πρώην επικεφαλής της Credit Suisse Τιντιάν Τιάμ πρόκειται να ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο του γαλλικού ομίλου πολυτελών ειδών Kering.

Ο Kering, που βρίσκεται πίσω από κορυφαίες μάρκες όπως Gucci, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga ανακοίνωσε ότι η Έμα Γουάτσον θα προεδρεύει της επιτροπής βιωσιμότητας του συμβουλίου, η οποία επικεντρώνεται σε περιβαλλοντικά θέματα.

Η 30χρονη Έμμα Γουάτσον  είναι επίσης γνωστή για τον αγώνα της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η Έμμα Γουάτσον «είναι μία από τις δημοφιλέστερες ηθοποιούς και μία από τις διασημότερες ακτιβίστριες παγκοσμίως», υπογραμμίζει ο όμιλος του Φρανσουά Ανρί Πινό όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε σχετικό έγγραφο που εστάλη στους μετόχους.

Προτάσσοντας την «ενεργό δράση» της για την προώθηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία ή στον κόσμο του κινηματογράφου, ο Kering επισημαίνει πως είναι επίσης «πρωτοπόρα στη δράση υπέρ της «ηθικής» μόδας.

Σύμφωνα με τον όμιλο Kering, οι μέτοχοι ενέκριναν επίσης τον διορισμό του Τιντιάν Τιάμ, που παραιτήθηκε από την ηγεσία της Credit Suisse τον Φεβρουάριο. Ο Τιάμ θα προεδρεύει της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου.