Όταν ερωτευόμαστε αυτό που νιώθουμε δεν είναι μόνο ότι θέλουμε τον άλλον παθιασμένα στο κρεβάτι, είναι επίσης ότι θέλουμε να γνωρίσουμε και την πιο συναισθηματική πλευρά του.

Πώς όμως αναγνωρίζουμε αν ο άλλος είναι ερωτευμένος μαζί μας και δεν κάνει απλά σεξ για να περάσει την ώρα του;

Νιώθει άνετα

Το ότι νιώθει οικειότητα δείχνει ότι έχει ήδη προοπτικές το μεταξύ σας! Αν ο εραστής σου είναι συνδεδεμένος, παρών και με αυτοπεποίθηση κάτω από τα σεντόνια, τότε αυτό μπορεί να είναι σημάδι έρωτα. Θα νιώσεις το πόσο ανοιχτοί είναι από το πώς σε κοιτάνε ή σε αγγίζουν.

Δεν τον ενδιαφέρει αν «τσαλακώνεται» ψυχολογικά. Μπορεί να έχει το θάρρος να πάρει συναισθηματικά ρίσκα να σου δείξει τον εαυτό του ζητώντας αυτό που θέλει ή λέγοντάς σου τις επιθυμίες του.

Θέλει να είσαι η προτεραιότητά του

Σκέφτεται πρώτιστα πώς να ικανοποιήσει εσένα, γιατί έτσι ικανοποιείται και ο ίδιος. Οι σύντροφοι που είναι ερωτευμένοι ιεραρχούν τη δική σου ικανοποίηση πάνω από τη δική τους.

Αν κάνουν τα πάντα για να σιγουρευτούν ότι απολαμβάνεις κι εσύ το σε όσο εκείνοι, τότε είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι νοιάζονται πραγματικά για σένα. Μπορεί καμιά φορά να παραβλέπουν τις δικές τους ανάγκες για να ευχαριστήσουν εσένα.

Το ότι κάποιος σε σκέφτεται αρκετά σε σημείο να σε βάζει προτεραιότητα, δείχνει ότι θα ήθελε να έχετε και άλλες προοπτικές μεταξύ σας.

Είναι τρυφερός

Το συναίσθημα αυτό δείχνει και ότι σε νοιάζεται. Δείχνει ότι προφανώς δε σε βλέπει μόνο για σεξ. Το να δείχνει κάποιος τρυφερότητα, εκτός από οικειότητα κι άνεση, δείχνει ότι έχει και τη φιλοδοξία να είναι μαζί σου.

Δε λέει κανείς ότι το one night stand δε μπορεί να έχει τρυφερότητα. Όμως θα το καταλάβεις πόσο διαφορετικά εκφράζεται από κάποιον που θέλει να είναι μαζί σου κατά αποκλειστικότητα και από κάποιον που απλά θέλει να «περάσετε» καλά.

Τρυφερότητα και έρωτας άλλωστε πάνε μαζί συνήθως, ειδικά στα πρώτα στάδια της γνωριμίας.