Τα κεράσια βρίσκονται στην εποχή τους και μπορούμε να τα απολαύσουμε φρέσκα. Αν θέλετε όμως, ένα δροσερό και θρεπτικό γλυκό, μπορείτε να δοκιμάσετε την φρέσκια κομπόστα κεράσι, στην πιο εύκολη και γρήγορη εκτέλεσή της.

Υλικά 6-8 μερίδες

1 κιλό κεράσια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά τα κεράσια και αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα να βράσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τα κεράσια και τα αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά, χωρίς να τα ανακατεύετε για να μη διαλυθούν.
3. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε την κανέλα και αφήνετε την κομπόστα να κρυώσει. Κατόπιν τη βάζετε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.