Μπορεί να πλησιάζει το τέλος του πρώτου μήνα του καλοκαιριού, όμως ο καιρός συνεχίζει τα τερτίπια του. Η κακοκαιρία που ξεκίνησε την Κυριακή και θα συνεχιστεί εώς την Τρίτη,  προκάλεσε πλημμύρες και πολλές ζημιές ζημιές σε Σέρρες, Λαμία, Ξάνθη και Εύβοια.

Υπερχείλισε ποτάμι στις Σέρρες

Στις Σέρρες, δύο ποτάμια υπερχείλισαν κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας.

Το ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων μάλιστα υπερχείλισε και προκλήθηκαν πολλές ζημιές στην περιοχή.

Αν και η βροχόπτωση μέσα στην πόλη δεν ήταν τόσο έντονη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην κοινότητα της Ορεινής είχαν ως αποτέλεσμα να κατέβουν μεγάλες ποσότητες νερού μέσα στην πόλη.

Η πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 100 κλήσεις, κυρίως αντλήσεις υδάτων, καθώς σπίτια γέμισαν νερά στην συγκεκριμένη περιοχή. Σε μία περίπτωση μάλιστα η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για τη μεταφορά μιας γυναίκας που είχε εγκλωβιστεί σε ασφαλή χώρο.

Αν και η βροχόπτωση μέσα στην πόλη δεν ήταν τόσο έντονη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην κοινότητα της Ορεινής είχαν ως αποτέλεσμα να κατέβουν μεγάλες ποσότητες νερού μέσα στην πόλη.

Δυνατή βροχόπτωση ξέσπασε στην περιοχή της Χαλκιδικής με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει συνεχώς.

Όσοι βρίσκονταν στις παραλίες εκείνη την ώρα δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την ξαφνική κακοκαιρία.

Ζημιές από το χαλάζι στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπεσε χθες το απόγευμα, προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Όπως αναφέρει το xanthinea, το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού και κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών.

Κεραυνοί στην Εύβοια

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και την Εύβοια που δέχτηκε «βομβαρδισμό» από κεραυνούς, συνέπεια των οποίων ήταν πολλές εστίες πυρκαγιών.

Στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα φωτιές στα χωριά Νεροτριβιά, Καντύλι, Πλατάνα, Μακρυμάλλης, Τριάδα, Μακρυκάπα, Δάφνη, καθώς και σε σημείο στην περιοχή από Πανόραμα μέχρι Σταυρό. Οι  φωτιές ευτυχώς ήταν ελεγχόμενες λόγω της βροχής.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στη Λαμία

Στη Λαμία, η κακοκαιρία έπληξε περιοχές και κυρίως αυτή του Δομοκού μετά τις 8 το βράδυ. Η καταιγίδα δυνάμωσε στην διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια τόσο στην πόλη της Λαμίας, όσο και σε άλλες περιοχές όπως τα Καμμένα Βούρλα.
Μάλιστα, καπάκια από φρεάτια έφυγαν από την θέση τους από την πίεση του νερού, ενώ οι φερτές ύλες που έφυγαν μέσα από το στρατόπεδο δημιούργησαν προβλήματα κυρίως μπροστά στο ΚΕΥΠ Λαμίας όπου τα φρεάτια βούλωσαν.