Αν οφείλετε τα ξανθά σας μαλλιά στον κομμωτή σας, τότε σίγουρα δίνετε μία μάχη να τα διατηρήσετε χωρίς τις ανεπιθύμητες κίτρινες αποχρώσεις, που καταστρέφουν το λαμπερό και ψυχρό σας ξανθό. Επομένως, πρέπει να υιοθετήσετε μία σωστή ρουτίνα περιποίησης που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του ξανθού σας. Η χρήση μοβ σαμπουάν, η καθημερινή ενυδάτωση με ένα θρεπτικό λαδάκι, η αποφυγή των καυτών εργαλείων styling και το συχνό κούρεμα είναι βασικές προϋποθέσεις για να δείχνουν -και να είναι- τα ξανθά μαλλιά σας υγιή.

Μάλιστα, μπορείτε να αναβαθμίσετε τη ρουτίνα περιποίησής σας φτιάχνοντας τη δική σας μάσκα ενυδάτωσης, η οποία ταιριάζει τέλεια στα ξανθά μαλλιά. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε μερικά φυσικά υλικά που ήδη έχετε και ελάχιστο χρόνο.

Θα χρειαστείτε:

1/ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 φλιτζάνι χαμομήλι, σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε:

Το ελαιόλαδο και το μέλι είναι διάσημα για τις ενυδατικές τους ιδιότητες, ενώ το λεμόνι και το χαμομήλι «φωτίζουν» τα ξανθά μαλλιά. Για να φτιάξετε τη μάσκα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και απλώστε το μείγμα από τις ρίζες ως τις άκρες σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20-30 λεπτά, ξεβγάλετε και λουστείτε όπως συνήθως.