Είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα δικά μας θέματα. Το ότι ο σύντροφός σου βλέπει ψυχολόγο δείχνει ότι θέλει να γνωρίσει τον εαυτό του και να τον βελτιώσει…

Μην τον ρωτάς αδιάκριτες εωτήσεις

Άσε τον να σου πει ο ίδιος αυτά που σκέφτεται. Είναι θέμα ιδιωτικότητας, μπορεί να μη νιώθει ακόμη έτοιμος να ανοιχθεί σε ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Στήριξέ τον

Το να έχει διάφορα ζητήματα ψυχικής φύσεως, δε σημαίνει ότι δε θέλει την ψυχολογική σου υποστήριξη. Και όταν του τι δείχνεις να μη γίνεσαι ωστόσο υπερβολική.

Δε θέλει να νιώθει ότι του κάνεις ειδική μεταχείριση.

Δώσε του χρόνο

Ορισμένα θέματα συζήτησης είναι μεταξύ αυτού και του ψυχολόγου. Δώσε του χρόνο να σου πει αυτά που θέλει και αυτά που είναι ιδιωτικά και δεν τα μοιράζεται να στα πει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Διάθεση

Το ότι βλέπει ψυχολόγο, ενδεχομένως μπορεί να έχει και κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή, δε σημαίνει ότι πρέπει να τον δικαιολογείς συνέχεια.

Όλα έχουν ένα όριο γενικότερα και αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεπερνιέται κατά σου. Η διάθεσή του δικαιολογείται λόγω της εκάστοτε ψυχικής του κατάστασης αλλά δε σημαίνει ότι θα πρέπει και αυτός να το χρησιμοποιεί ως μόνιμη δικαιολογία.

Υπομονή

Μπορεί να περάσει καιρός που να βλέπει τον ψυχολόγο γιατί για διάφορους λόγους το έχει ανάγκη. Εσύ το θέμα είναι να τον στηρίζεις και να έχεις πάντοτε τα προσωπικά σου όρια.

Αγάπη και συντροφικότητ σημαίνει αλληλεγγύη και κατανόηση άλλωστε.