Για την ύπαρξη και αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού κατά τη διάρκεια της καριέρας του μίλησε ο δημοφιλής ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ίντρις Έλμπα.

Ο Ίντρις Έλμπα (Idris Elba) είπε ότι το να τον ρωτάει κανείς για τον ρατσισμό είναι σαν να τον ρωτάει «πόσο καιρό αναπνέει».

Ο ηθοποιός είπε ακόμα σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι αυτό που διδάχθηκε από τους γονείς του είναι ότι για να πετύχει «θα πρέπει να είσαι δυο φορές καλύτερος απ’ ό,τι ένας λευκός».

Ο  Ίντρις Έλμπα, ο οποίος ήταν ένας από τους διάσημους σταρ της showbiz που διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό,  πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ρατσισμός που έχει υποστεί δεν έχει αναιρεθεί από την επιτυχία του.

«Η επιτυχία δεν αναιρεί το ρατσισμό για μένα. Το να με ρωτάς για τον ρατσισμό είναι σαν να με ρωτάς πόσο καιρό αναπνέω», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι ένας μαύρος συνειδητοποιεί τη διαφορά για το χρώμα στο δέρμα του, για πρώτη φορά, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον ρατσισμό.

«Αυτό σε ακολουθεί πάντα, ανεξάρτητα από το εάν πετύχεις ή νικήσεις το σύστημα», τόνισε ο 47χρονος ηθοποιός.

Ο Ίντρις Έλμπα μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ήταν οι γονείς του που του δίδαξαν ότι «αν θέλεις να τα καταφέρεις σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει να είσαι δυο φορές καλύτερος από ότι ένας λευκός».

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: