Κάθε καλοκαίρι οι περισσότερες γυναίκες ερχόμαστε αντιμέτωπες με το ίδιο ζήτημα, που δεν είναι άλλο από την αποτρίχωση. Έτσι, ριχνόμαστε στη μάχη. Μια μάχη άνιση, αφού οι τρίχες από τη φύση τους ανανεώνονται με ταχύτατους ρυθμούς κάνοντάς μας να ασχολούμαστε συνέχεια μαζί τους. Ας μάθουμε, λοιπόν, πώς θα αναδειχτούμε νικήτριες σε αυτή τη μάχη.

*Μασχάλες

Ξυραφάκι +

Ο πιο κοινός και απλός τρόπος αποτρίχωσης που μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του καθημερινού ντους. Το μόνο που χρήζει προσοχής εδώ είναι να μη γυρνούν οι τρίχες προς τα μέσα, δημιουργώντας φλεγμονή.

Αποτριχωτική κρέμα +

Στην ίδια λογική με το ξυραφάκι, αφού έχει παρόμοια αποτελέσματα και χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του ντους, μόνο που χρειάζεται λίγα λεπτά περισσότερα.

Αποτριχωτική μηχανή –

Καλύτερα να αποφεύγουμε τη χρήση αποτριχωτικής μηχανής στην περιοχή αυτή, αφού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Κερί +

Το κερί εξασφαλίζει αποτέλεσμα με διάρκεια, αλλά πονάει πολύ. Πάρα πολύ. Αν είστε τολμηρή, φροντίστε τουλάχιστον να μην αφήνετε τις τρίχες να μεγαλώνουν πάνω από 2 χιλιοστά, ώστε να ελαχιστοποιείται ο πόνος.

Λέιζερ +

Η μοναδική μέθοδος με μόνιμο αποτέλεσμα, ώστε να ξεγνοιάσουμε από το καθημερινό ξύρισμα και να φοράμε τα τιραντάκια μας χωρίς δεύτερη σκέψη.

*Μπικίνι

Ξυραφάκι –

Μπορεί να είναι εύκολο και γρήγορο, αλλά το ξυραφάκι στο μπικίνι προκαλεί μικροεκδορές με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης κατά τη σεξουαλική επαφή. Αλλοι λόγοι που είναι καλύτερα να μην το προτιμήσουμε είναι το γεγονός ότι η περιοχή είναι ευαίσθητη και ότι μπορεί να γυρίσει κάποια τρίχα προς τα μέσα και να δημιουργήσει φλεγμονή.

Αποτριχωτική κρέμα +

Αρκεί να είμαστε προσεκτικές, ώστε να μην έρθει σε επαφή με τους βλεννογόνους.

Αποτριχωτική μηχανή –

Αν δεν θέλουμε να μετατρέψουμε την αποτρίχωση σε μέθοδο βασανιστηρίου, καλό είναι να απορρίψουμε αυτόν τον τρόπο. Σε περίπτωση που για κάποιον ανεξήγητο λόγο θέλετε να το τολμήσετε, χρησιμοποιήστε την αποτριχωτική μηχανή όταν οι πόροι σας είναι ανοιχτοί (π.χ. μετά το ντους), αφού εξαιτίας της ευαισθησίας της περιοχής μπορεί να προκληθούν κοκκινίλες ή θυλακίτιδα.

Κερί +

Σίγουρα έχει αποτέλεσμα με διάρκεια και κάνει τις τρίχες πιο μαλακές, αλλά πονάει αφόρητα. Αν νιώθετε έτοιμη να το κάνετε, δώστε προσοχή στη θερμοκρασία του κεριού, ώστε να μη σας κάψει. Μια πρακτική και ασφαλής λύση είναι η χρήση ταινιών κρύου κεριού.

Λέιζερ +

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για την καλύτερη επιλογή. Εξασφαλίζει μόνιμο αποτέλεσμα και είναι σχετικά ανώδυνο (αν εξαιρέσουμε την πρώτη φορά). Εδώ θα πρέπει να προσέξετε τον ειδικό στον οποίο θα απευθυνθείτε. Προτιμήστε κάποιον εξειδικευμένο δερματολόγο.

*Πόδια

Ξυραφάκι +

Από τη μία είναι γρήγορο και πρακτικό. Από την άλλη, ενέχει τον κίνδυνο μικροτραυματισμού και έχει παροδικό αποτέλεσμα (μία έως τρεις ημέρες, ανάλογα με την περίπτωση). Ετσι, αν έχετε έντονη τριχοφυΐα, ίσως σας κουράσει ως μέθοδος.

Αποτριχωτική κρέμα +

Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να κοπούμε και το αποτέλεσμα έχει κάπως μεγαλύτερη διάρκεια (δύο έως τέσσερις ημέρες). Επιπλέον, η τρίχα δεν ξαναβγαίνει τόσο άγρια όσο με το ξυραφάκι.

Αποτριχωτική μηχανή +

Εξασφαλίζει αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι κάποιες τριχούλες ίσως γυρίσουν προς τα μέσα. Μπορούμε ωστόσο να το αντιμετωπίσουμε κρατώντας τη μηχανή κάθετα στο δέρμα.

Κερί +

Αν έχετε ευρυαγγείες ή φλεβίτιδα, το ζεστό κερί είναι απαγορευτικό. Κατά τα άλλα, αποτελεί μια καλή λύση, αφού τα αποτελέσματα διαρκούν έως και έναν μήνα. Ο πιο γρήγορος τρόπος να το ζεστάνουμε είναι βάζοντάς το σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν πάλι βαριέστε αυτή τη διαδικασία, προτιμήστε ταινίες κρύου κεριού.

Λέιζερ +

Η πιο ακριβή αλλά και η πιο καλή μέθοδος αποτρίχωσης. Μέσα σε μερικές συνεδρίες απαλλασσόμαστε μια και καλή από την τριχοφυΐα και δεν ανησυχούμε ποτέ ξανά για το θέμα «αποτρίχωση».

*Πρόσωπο

Ξυραφάκι –

Δε χρειάζεται να το αναλύσουμε ιδιαίτερα. Οι τρίχες βγαίνουν ξανά πολύ γρήγορα και είναι πιο έντονες.

Αποτριχωτική κρέμα –

Εχει προσωρινό αποτέλεσμα, οπότε δεν έχει νόημα.

Αποτριχωτική μηχανή +

Οταν μιλάμε για αποτρίχωση στο πρόσωπο με μηχανή, εννοούμε πάντα αποτριχωτική μηχανή ειδική για το πρόσωπο. Τραβάει την τρίχα από τη ρίζα και έτσι έχει αποτέλεσμα με διάρκεια.

Κερί +

Επιλέγουμε τις μικρές συσκευασίες που είναι ειδικές για την περιοχή του προσώπου. Μπορούμε να τις ζεστάνουμε με το σεσουάρ μαλλιών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Λέιζερ +

Αν έχετε έντονη τριχοφυΐα είναι η πλέον κατάλληλη μέθοδος αποτρίχωσης για εσάς, αφού όσο πιο έντονες είναι οι τρίχες σας τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Έξι συμβουλές για τέλειο ξύρισμα στα πόδια

Τα πόδια μας αποτελούν τη μεγαλύτερη επιφάνεια στο σώμα μας που χρήζει αποτρίχωσης. Το ξύρισμα, ακόμη και σήμερα, αποτελεί την πιο κλασική μέθοδο αποτρίχωσης των ποδιών, αφού είναι ανώδυνο, οικονομικό και γρήγορο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου αν επιλέξουμε αυτή τη μέθοδο.

1. Αφήνουμε το ξύρισμα για το τέλος

Μπορεί να αντιμετωπίζουμε το ξύρισμα ως αγγαρεία και να θέλουμε να ξεμπερδεύουμε, αλλά αυτή δεν είναι σωστή στρατηγική. Το σωστό είναι να αφήνουμε το ξύρισμα τελευταίο, έτσι ώστε οι τρίχες να έχουν μαλακώσει από την υγρασία και τη θερμότητα και οι πόροι μας να έχουν ανοίξει από τους ατμούς. Ετσι, θα πετύχουμε ένα βαθύ ξύρισμα.

2. Κάνουμε απολέπιση

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι το ξύρισμα τους προσφέρει την απολέπιση που χρειάζονται, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα οι τρίχες να αφαιρούνται ευκολότερα και να αποφεύγεται το τσούξιμο κατά το ξύρισμα.

3. Χρησιμοποιούμε το σωστό προϊόν

Ο αφρός από το σαπούνι ή το καθαριστικό μας γαλάκτωμα δεν προορίζονται για το ξύρισμα. Επιλέγουμε ένα τζελ ή αφρό ξυρίσματος ή… δανειζόμαστε αυτόν του συντρόφου μας. Διαφορετικά, μπορούμε να εφαρμόσουμε το conditioner για τα μαλλιά μας.

4. Επιλέγουμε ξυραφάκι με λίγες λεπίδες

Μπορεί ένα ξυραφάκι με 4-5 λεπίδες να προσφέρει βαθύ ξύρισμα, αλλά μπορεί να προκαλέσει βλάβες και κοψίματα στην επιδερμίδα μας. Ενα ξυραφάκι με δύο λεπίδες είναι αρκετό.

5. Δεν φυλάσσουμε το ξυραφάκι στο ντους

Διατηρώντας το ξυραφάκι μας στο υγρό περιβάλλον της ντουζιέρας, αυξάνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης σκουριάς, καθώς και κάποιας βακτηριακής ή μυκητιασικής λοίμωξης. Καλό θα είναι να του βρούμε κάποια άλλη θέση.

6. Ενυδατώνουμε το δέρμα μας

Μετά το ξύρισμα απλώνουμε στα πόδια μας ένα λάδι σώματος ή μια συμπυκνωμένη κρέμα σώματος (body butter) για να ενυδατώσουμε και να καταπραΰνουμε το δέρμα.