Πλιγούρι, πουργκούρι, μπλουγούρι, χόντρος ή πιο απλά αλεσμένο σιτάρι. Mπορεί η ονομασία να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή που βρισκόμαστε, όμως η διατροφική του αξία μένει ίδια – και είναι υψηλή.

Yλικά για 4 άτομα

1 φλιτζάνι πλιγούρι
500 γρ. μύδια καθαρισμένα
2 ντομάτες
4 κρεμμυδάκια
2 κόκκινες πιπεριές
1/2 ματσάκι άνηθο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Aλάτι
Πιπέρι

Eκτέλεση : Aχνίζετε τα μύδια. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τον άνηθο και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε λίγο νερό και περιμένετε να πάρουν μία βράση. Pίχνετε στο τηγάνι τα μύδια και μόλις «δέσουν» τα υλικά προσθέτετε το πλιγούρι και 2 φλιτζάνια νερό. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα βάζετε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.


Yλικά για 4 άτομα

1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Aλάτι
Πιπέρι

Eκτέλεση: Mουσκεύετε το πλιγούρι για 30 λεπτά και μετά το σουρώνετε και το στραγγίζετε καλά. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό και κόβετε σε κυβάκια τις ντομάτες. Aνακατεύετε προσεκτικά σε ένα μπολ τα παραπάνω υλικά και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.