Δεν είναι τυχαίο ότι το κραγιόν είναι το αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ για τις περισσότερες γυναίκες, αφού μόνο με μια κίνηση μπορεί να μας χαρίσει έξτρα πόντους γοητείας και αυτοπεποίθησης. Όσο εύκολα όμως απλώνεται, τόσο εύκολα έχει την τάση να ξεθωριάζει και να χαλάει, ειδικά κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Κάπως έτσι, δεν σταματάμε να αναζητούμε έναν «μαγικό» τρόπο ώστε να κρατήσουμε το κραγιόν μας αναλλοίωτο και σταθερό όλες εκείνες τις ώρες που λείπουμε από το σπίτι. Σίγουρα, μπορούμε να το ανανεώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως ξέρουμε καλά ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά beauty tips που μπορούν να σταθεροποιήσουν το κραγιόν στα χείλη μας, χωρίς να χρειάζεται να το ανανεώνουμε συνεχώς. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, είναι να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

1ο βήμα

Αφού έχουμε απολεπίσει τα χείλη μας με ένα scrub (αν δεν έχετε, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα το δικό σας αναμειγνύοντας καστανή ζάχαρη με λάδι καρύδας) και τα έχουμε ενυδατώσει με ένα lip balm (ή λίγο μέλι), τα σκουπίζουμε απαλά ώστε να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα.

2ο βήμα

Σβήνουμε τα χείλη μας με λίγο foundation ή concealer. Αυτή η κίνηση εξυπηρετεί όχι μόνο στο να μείνει το κραγιόν μας σταθερό, αλλά και στο να μην αλλοιώνεται το χρώμα του κραγιόν από το χρώμα των χειλιών μας. Επίσης, μας δίνει την ευκαιρία να μεγαλώσουμε λίγο το σχήμα το χειλιών μας, αλλά περισσότερα γι’ αυτό θα δούμε στο επόμενο βήμα.

3ο βήμα

Με ένα μολύβι χειλιών σχεδιάζουμε το σχήμα των χειλιών μας, μεγαλώνοντάς τα λίγο αν θέλουμε. Προσέχουμε βέβαια να αποφεύγουμε τις υπερβολές (ειδικά στο τόξο του άνω χείλους), ώστε να πετύχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Το μολύβι χειλιών αποτρέπει το να βγει το κραγιόν από τα χείλη μας, ενώ όταν το απλώνουμε σε όλο το χείλος ενισχύει τη διάρκεια του κραγιόν.

4ο βήμα

Απλώνουμε το κραγιόν της αρεσκείας μας στα χείλη μας, όπως συνήθως.

5ο βήμα

Χωρίζουμε ένα χαρτομάντιλο στα δύο επιμέρους φύλλα που το αποτελούν και με το ένα φύλλο ταμπονάρουμε απαλά τα χείλη μας έτσι ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα κραγιόν. Ακουμπάμε το δεύτερο φύλλο στα χείλη μας, παίρνουμε με ένα χοντρό πινέλο μία ποσότητα πούδρας ή ρουζ και το περνάμε πάνω από το χαρτομάντιλο που έχουμε στα χείλη μας. Αυτό το τρικ είναι εξαιρετικά χρήσιμο, αφού όχι μόνο σταθεροποιεί όλα τα κραγιόν, αλλά επίσης μετατρέπει κάθε κραγιόν σε ματ. Έτσι, λοιπόν, είτε θέλετε ματ τελείωμα είτε κραγιόν με διάρκεια, τώρα πια ξέρετε τον τρόπο να το πετύχετε!