Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες μας κάνουν να… λιώνουμε. Όσο κι αν λατρεύουμε το καλοκαίρι, η αλήθεια είναι πώς ο καυτός ήλιος σε συνδυασμό με τον ιδρώτα δεν δημιουργούν αυτό που θα λέγαμε ιδανικές συνθήκες για να είμαστε λαμπερές και δροσερές. Γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην beauty routine μας, η οποία πρέπει πάντα να προσαρμόζεται στα δεδομένα της εκάστοτε εποχής.

* Δε βγαίνουμε από το σπίτι χωρίς αντηλιακό

Το νούμερο ένα βήμα για υγιές δέρμα είναι η προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο. Έτσι, όλον τον χρόνο και ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φροντίζουμε να εφαρμόζουμε αντηλιακό προτού φύγουμε από το σπίτι. Μάλιστα, καλό είναι να απλώνουμε αντηλιακό και στα σημεία που βρίσκονται εκτεθειμένα,  όπως ο λαιμός, το ντεκολτέ, οι ώμοι και τα χέρια.

*Αλλάζουμε το άρωμά μας

Ορισμένα φωτοτοξικά συστατικά που περιέχονται στα αρώματα μπορεί να αντιδράσουν κατά την έκθεσή μας στον ήλιο. Γι’ αυτόν τον λόγο, μπορούμε να βρούμε ένα άρωμα που είναι κατάλληλο για χρήση στον ήλιο ή να ψεκάσουμε το άρωμά μας σε σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος ή ακόμη και στα ρούχα μας.

* Αποφεύγουμε το βαρύ μακιγιάζ

Ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ιδρώτας δεν αγαπούν τις υπερβολές και το βαρύ μακιγιάζ. Αντικαθιστούμε το foundation με μία αντηλιακή με χρώμα ή μια bb cream, αποφεύγουμε τις σκουρόχρωμες σκιές στα μάτια και προτιμούμε τις κρεμώδεις, glossy υφές στα χείλη για ένα ανάλαφρο, καλοκαιρινό μακιγιάζ. Τώρα είναι η ιδανική εποχή για να εφαρμόσουμε και το bronzer μας, το οποίο χαρίζει αυτόματα την πολυπόθητη ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα μας ακόμη κι αν δεν έχουμε δει τη θάλασσα ούτε… με τα κυάλια. Επιλέγουμε ένα bronzer σε μορφή πούδρας (απλώνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια) και το απλώνουμε με ένα φαρδύ πινέλο στα ζυγωματικά μας (στο σημείο όπου τα μάγουλα σχηματίζουν ένα βαθούλωμα), στο περίγραμμα του προσώπου μας και στη ράχη της μύτης μας.

*Βάζουμε τις μάσκες μας

Ο ήλιος, το χλώριο της πισίνας και το αλάτι της θάλασσας έχουν την τάση να αφυδατώνουν τα μαλλιά και το δέρμα μας, επομένως χρειάζεται να τα περιποιούμαστε ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι για να τα κρατήσουμε υγιή και λαμπέρα. Έτσι, απλώνουμε καθημερινά στο σώμα μας κρέμα και ενισχύουμε την ενυδάτωση του προσώπου και των μαλλιών μας με μάσκες ομορφιάς. Ακόμη κι αν δεν έχετε ενυδατικές μάσκες στο σπίτι, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε τις δικές σας με υλικά που ήδη έχετε.

-Ενυδατική μάσκα μαλλιών

Υλικά

1 ώριμη μπανάνα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Λιώνουμε στο μπλέντερ τη μπανάνα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή πάστα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη μάσκα στα μαλλιά μας από τις ρίζες ως τις άκρες και τυλίγουμε το κεφάλι μας με μια πετσέτα. Περιμένουμε για μισή ώρα και στη συνέχεια αφαιρούμε τη μάσκα με κρύο νερό και λουζόμαστε.

-Ενυδατική μάσκα προσώπου

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα συστατικά και εφαρμόζουμε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό μας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ατέλειες το δέρματός μας. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για περίπου 15 λεπτά προτού ξεπλύνουμε με χλιαρό νερό.