Οι περισσότερες γυναίκες ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε να έχουμε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Πίνουμε άφθονο νερό, τρώμε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, φοράμε αντηλιακό, ξεβαφόμαστε προσεκτικά, εφαρμόζουμε ενυδατική και δεν ξεχνάμε 1-2 φορές την εβδομάδα να βάζουμε τη μάσκα ομορφιάς μας.

Μάλιστα, έχουμε μάθει να φτιάχνουμε μόνες μας σπιτικές μάσκες ομορφιάς με φυσικά υλικά που χαρίζουν στην επιδερμίδα μας την ενυδάτωση που χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, είτε DIY είτε του εμπορίου, η μάσκα αποτελεί βασικό κομμάτι της εβδομαδιαίας περιποίησής μας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα συχνό λάθος που περιορίζει το αποτέλεσμα της μάσκας ομορφιάς και σας απομακρύνει από τον στόχο σας για λαμπερό δέρμα.

Το λάθος αυτό είναι ότι παραλείπετε την απολέπιση πριν από την εφαρμογή της μάσκας ομορφιάς σας.

Η απολέπιση ενισχύει τη φυσική ικανότητα του δέρματος να αναγεννάται και είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Έτσι, τα προϊόντα περιποίησης, π.χ. η μάσκα, που εφαρμόζουμε στη συνέχεια μπορούν να διεισδύσουν καλύτερα και πιο βαθιά.

Τι να προσέξετε στην απολέπιση προσώπου

Η απολέπιση είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται με συνέπεια και προσοχή.

  • Επιλέξτε ένα απολεπιστικό προϊόν που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Αν έχετε ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα αποφύγετε τους χοντρούς κόκκους, ενώ αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα προτιμήστε μια μάσκα βαθιάς απολέπισης που δεν απαιτεί τρίψιμο.
  • Κάντε απολέπιση τρίβοντας το δέρμα σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις. 
  • Αποφύγετε τις υπερβολές στη συχνότητα της απολέπισης. Μην κάνετε απολέπιση περισσότερες από 2 φορές την εβδομάδα, γιατί μπορεί να ερεθίσετε το δέρμα σας. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα περιοριστείτε στη 1 φορά.
  • Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση. Μετά την απολέπιση, εφαρμόστε την ενυδατική μάσκα και αφού την αφαιρέσετε, απλώστε μια γενναία ποσότητα ενυδατικής κρέμας.

Φτιάξτε τα δικά σας προϊόντα περιποίησης

DIY απολεπιστικό προσώπου

Θα χρειαστείτε:

4 κουταλιές της σούπας ελληνικό καφέ

1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Πώς θα το φτιάξετε:

Ρίξτε σε ένα μπολ τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε το να δράσει για ένα λεπτό και αφαιρέστε το. Το δέρμα σας αμέσως μετά θα αποκτήσει πιο λεία υφή.

DIY μάσκα προσώπου

Θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Πώς θα τη φτιάξετε:

Απλά ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή πάστα. Εφαρμόστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο και τον λαιμό σας και αφήστε το μείγμα για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ενυδατώστε το δέρμα σας.