Έρευνα του πανεπιστημίου Γέιλ αποδεικνύει ότι οι γυναίκες εμφανίζονται πιο ανθεκτικές στον κοροναϊό κι αυτό γιατί διαθέτουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Από την ανάλυση στατιστικών στοιχείων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι περισσότεροι θάνατοι αφορούν σε άνδρες.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους έτσι όπως αποτυπώθηκαν και σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο Γέιλ. Μετά από ανάλυση μεγάλου αριθμού περιστατικών διαπιστώθηκε ότι σε ευρωπαϊκές και μη χώρες οι θάνατοι από κοροναϊό είναι μιάμιση φορά συχνότεροι στους άνδρες, ενώ χρειάστηκαν τέσσερις φορές περισσότερες διασωληνώσεις από τις γυναίκες.

Κλειδί το ανοσοποιητικό σύστημα

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των επιστημονικών ερευνών, η νόσος σχετίζεται σημαντικά με την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κοροναϊό. Οι γυναίκες, όπως όλα δείχνουν, ανταποκρίνονται καλύτερα.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες λοιμώξεις, η ευαισθησία δηλαδή ανδρών και γυναικών να είναι διαφορετική.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες καταλήγουν ότι η απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος ανδρών και γυναικών στον κοροναϊό είναι πολύ διαφορετική και συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση.