Για την ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας  καθώς και για την Ελλάδα, που αγαπά, μίλησε, μεταξύ άλλων, η Μόνικα Μπελούτσι, σε συνέντευξή της λίγο πριν την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις».

«Η Μαρία Κάλλας ήταν μια μεγάλη ντίβα και τη σέβομαι ως προσωπικότητα και ως καλλιτέχνιδα. Είναι πολύ δύσκολο να συγκριθώ μαζί της. Είναι αυτό το μεσογειακό κομμάτι μου, που με κάνει να τη θυμίζω. Είμαι η «κόρη» δύο πολιτισμών, του ελληνικού και του ιταλικού» είπε η διάσημη ιταλίδα ηθοποιός, Μόνικα Μπελούτσι αναφερόμενη στην παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» όπου θα ανέβει για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, στις 28-29 Σεπτεμβρίου, για να ερμηνεύσει επιστολές και αναμνήσεις της θρυλικής σταρ.

«Η παράσταση αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά και πρόκληση για μένα. Θα είναι μια εξαιρετική συναισθηματική εμπειρία και περιμένω αυτή τη στιγμή, γιατί πιστεύω ότι πρόκειται να συμβεί κάτι μαγικό», τόνισε η Μόνικα Μπελούτσι.

Απαντώντας στο αν θα έγραφε η ίδια ένα γράμμα στη Μαρία Κάλλας, τι θα τη ρωτούσε, η Μόνικα Μπελούτσι απάντησε ότι είναι σίγουρη πως η μεγάλη ντίβα θα είχε κρατήσει πολλά μυστικά για τον εαυτό της και θα ήθελε να μάθει γι’ αυτά.

Όσο για την Ελλάδα, όπως δήλωσε η ίδια, είναι μια χώρα στην οποία αγαπά και κάθε φορά που την επισκέπτεται νιώθει σαν στο σπίτι της.

«Προτιμώ να κρίνομαι παρά να κρίνω» είπε, δηλώνοντας ότι δεν της αρέσει να αποκαλύπτει η ίδια πολλά πράγματα για τον εαυτό της. Στην εκπομπή μίλησε και ο σκηνοθέτης της παράστασης Τομ Βολφ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα δήλωσε η Μόνικα Μπελούτσι: