Το κορίτσι που σαγήνεψε τον πανέμορφο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι στις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» είχε μπει τα τελευταία χρόνια πολύ δυναμικά στα «σαλόνια» του Χόλιγουντ. Η Ντακότα Τζόνσον έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Crazy in Alabama» το 1999 και στη συνέχεια έπαιξε στο πολύ πετυχημένο «The Social Network». Το νέο αστέρι του κινηματογράφου πατάει γερά στη γη και κάνει αργά και σταθερά βήματα στον χώρο του θεάματος.

Οικογένεια

Κόρη του Ντον Τζόνσον και της Μέλανι Γκίφιθ, η Ντακότα ήταν φυσικό να λατρέψει τον κινηματογραφικό φακό. Η ευτυχής συγκυρία ήταν ότι τη λάτρεψε πολύ γρήγορα και αυτός.

Σχολείο

Το μισούσε πάντα. Ταξίδευε τόσο πολύ με τους γονείς της και ζούσε σε τόσο περιπετειώδεις συνθήκες, που της προκαλούσε ασφυξία.

Στούντιο

Ο φυσικός της χώρος, πολύ πριν από την πρώτη της ταινία. «Είχα τρέιλερ για υπνοδωμάτια, catering για τα γεύματα και πολλά στούντιο για παιδικές χαρές».
Ο νομαδικός τρόπος ζωής τη γοήτευε και προτιμούσε να ζωγραφίζει και να γνωρίζει κόσμο από το να πηγαίνει σχολείο.

Παράδοση

Η Ντακότα είναι εγγονή της θρυλική Τίπι Χέντρεν, μούσας του Αλφρεντ Χίτσοκοκ και πρωταγωνίστριας στα «Πουλιά». Η 90χρονη σήμερα Χέντρεν επέστρεψε στη μόδα ως πρόσωπο του οίκου Gucci.

Προσωπική ζωή

Αν και είναι λίγα αυτά που γνωρίζουμε για την προσωπική της ζωή, η ίδια έχει παραδεχθεί ότι διατηρεί σχέση με τον Κρις Μάρτιν, frontman των Coldplay και πρώην σύζυγο της Γκουίνεθ Πάλτροου.

Ερωτικές σκηνές

H ταινία «Fifty Shades of Grey» μπορεί να την έκανε γνωστή σε όλον τον κόσμο, ωστόσο εκείνη δεν ένιωθε πολύ άνετα με τις ερωτικές σκηνές. «Δεν θέλω η οικογένειά μου να δει το “Fifty Shades of Grey” γιατί είναι ακατάλληλο, ούτε και οι φίλοι του αδελφού μου που μεγάλωσα μαζί τους θέλω να τη δουν. Υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που ούτε αυτό θέλει να δει την ταινία» τόνισε η ηθοποιός.

Ασκηση

Για τις ανάγκες της ταινίας η Ντακότα ξεκίνησε εντατικά μαθήματα γυμναστικής. Κατά μέσο όρο η ηθοποιός προπονούνταν για 30 με 60 λεπτά πέντε φορές την ημέρα. Ασκήσεις για κοιλιακούς, αερόβιες αλλά και βάρη ήταν στο καθημερινό της πρόγραμμα. Η αλλαγή στο σώμα της και ιδιαίτερα οι κοιλιακοί της την ενθουσίαζαν και πείσμωνε για τη συνέχεια.

Κουρκουμάς

Σε όλη την περίοδο των γυρισμάτων δεν παραμέλησε ποτέ τη διατροφή της. Οσο έπαιζε στο «Fifty Shades of Grey» ένας σεφ της ετοίμαζε ειδικά γεύματα με άπαχο κρέας, κινόα και λαχανικά. Η ίδια αγαπάει πολύ τους χυμούς. Ο αγαπημένος της είναι με κουρκουμά, λεμόνι, τζίντζερ και μέλι.

Μακιγιάζ

Η Ντακότα αποφεύγει το έντονο μακιγιάζ, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Στην καθημερινότητά της χρησιμοποιεί μόνο concealer και κραγιόν, ενώ έχει μεγάλη αδυναμία στη μάσκαρα. Η γιαγιά της τής έχει αποκαλύψει ένα κόλπο στην εφαρμογή της μάσκαρα που δεν την προδίδει ποτέ.

Κατάθλιψη

Η ηθοποιός ταλαιπωρείται από την κατάθλιψη από την εφηβεία της. Οπως η ίδια αποκάλυψε πρόσφατα, σε ηλικία 14 χρόνων συνειδητοποίησε το πρόβλημα και ζήτησε βοήθεια. «Εχω μάθει να βρίσκω το όμορφο γύρω μου. Μπορεί να έχω πολυσύνθετη σκέψη αλλά δεν με καταβάλλει αυτό» ανέφερε.

Καραντίνα

Δύσκολα βίωσε τις μέρες του αναγκαστικού εγκλεισμού λόγω του κορωνοϊού. Η απόσταση που είχε από την οικογένεια και τους φίλους της την έκανε να νιώθει θλίψη.

Θετική σκέψη

Η ίδια έχει μοιραστεί με τους θαυμαστές ορισμένα tips για θετική σκέψη. Ο διαλογισμός, μια βόλτα και το διάβασμα είναι από τα βασικά.