Υπάρχουν φορές στη ζωή, που πρέπει προετοιμάσεις μια καλή ομιλία! Όταν πρόκειται για μία σημαντική ανακοίνωση ή συνέντευξη για μια δουλειά. Όταν το παιδί σας κάνει κάτι λάθος ή όταν τιμάτε κάποιον σε μία εκδήλωση.

Αλλά όταν πρόκειται για την καθημερινότητα, υπάρχουν μερικές απλές φράσεις τριών λέξεων που οι άλλοι πρέπει να ακούσουν από εσάς. Οι σύντομες δηλώσεις μπορούν να αποδώσουν μεγάλα αποτελέσματα και να κάνουν θαύματα.

Αυτές οι απλές λέξεις θα βελτιώσουν τις σχέσεις σας στο σπίτι, στην εργασία και στην ζωή σας γενικότερα. Θα χαλαρώσουν τις εντάσεις, θα χτίσουν τις γέφυρες, θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε το κλίμα ή θα σας δώσουν λύσεις.

Μιλώντας γενναιόδωρα και με τόλμη, θα συνειδητοποιήσετε πως τίποτα δεν μπορείτε να μην καταφέρετε και θα βελτιώσετε την καθημερινότητα σας αλλά και την σχέση που έχετε επενδύσει. Οι άνδρες συχνά δεν εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους και παρεξηγούνται.

«Έκανα λάθος»

Συνήθως ισχύει η φράση που λέει πως «Δεν είσαι ποτέ πιο σωστός από όταν παραδέχεσαι ότι είσαι λάθος.»

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις πότε κάνεις λάθος. Είναι ένα σημάδι αληθινής ταπείνωσης. Είναι το πρώτο βήμα στον δρόμο για συγχώρεση. Φαίνεσαι αληθινός και ειλικρινής.

«Βοήθησέ με να καταλάβω»

Όταν έχετε διαφωνία με κάποιον, αντί να γίνει επιθετικός ή αμυντικός, αποφασίστε να είστε «περίεργος». Λαμβάνοντας το χρόνο να δούμε την πραγματική αιτία του θυμού και γιατί κάποιος μπορεί να συμπεριφέρθηκε με άσημο τρόπο απέναντι σας, μπορείτε να μειώσετε τις συγκρούσεις.

Το να βλέπετε πραγματικά την προοπτική του ανθρώπου που συγκρουστήκατε μπορεί ακόμη και να αλλάξει τη δική σας οπτική. Δεν μπορεί όλοι να είναι ξαφνικά εναντίον σας. Σωστά; Χάνουμε χρόνο να αναλωνόμαστε σε καυγάδες και αποφεύγουμε να δούμε την αιτία του προβλήματος μέσα από τα μάτια του άλλου. Κατευνάστε τον εγωισμό σας και ακούστε.

«Αυτό με στεναχώρησε»

Εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο αισθανόμαστε χωρίς να φέρουμε φταίξιμο, δίνουμε στο άλλο πρόσωπο την ευκαιρία να καταλάβει τα συναισθήματά μας και να εξετάσει το ρόλο που μπορεί να έπαιξε χωρίς να προβάλει άμυνα.

Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους εαυτούς μας χωρίς να τους βάλουμε κάτω. Αν είμαστε ειλικρινείς με τα συναισθήματα μας πρώτα στους εαυτούς μας και ύστερα στους άλλους, οι σχέσεις μας θα είναι αποδοτικότερες και ίσες. Μη φοβάστε να δείξετε συναισθηματισμό!

«Ευχαριστώ πολύ»

Με αυτή την φράση αναγνωρίζουμε τις ενέργειες και τις προσπάθειες των άλλων ανθρώπων σε πολλά επίπεδα. Μας υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος.

Επιβεβαιώνει και ενθαρρύνει τους άλλους δίπλα μας. Βοηθά στην συνεργασίας και τον χώρο στον οποίο ζούμε. Απαιτεί ευγένεια και από τους άλλους και δεν είναι τίποτα πιο αξιέπαινο από έναν άνδρα που έχει τρόπους.

«Σε εκτιμώ»

Όταν λέτε αυτές τις λέξεις, ουσιαστικά λέτε σε κάποιον ότι είναι σημαντικός για εσάς. Όταν οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αποτιμώνται, η σχέση μεγαλώνει. Μπορείτε να γεμίσετε με αγάπη και αφοσίωση της καρδιάς του συναδέλφου σας λέγοντας ότι τον εκτιμάται.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται στον άλλο κίνητρο για να συνεχίσει την μεταξύ σας σχέση και να μην σας απογοητεύσει ποτέ. Αλήθεια πότε το είπατε τελευταία φορά αυτό στη σύζυγο σας;

«Είσαι η επιλογή μου»

Ο γάμος δεν είναι απλά μια μόνο μεγάλη μέρα, είναι να μία τεράστια δέσμευση που έχετε δώσει στην σύντροφο και στον εαυτό σας. Η στιγμή εκείνη είναι μία συνειδητή σας απόφαση που έχετε επιλέξει να γιορτάσετε.

Όταν η φάση του μήνα του μέλιτος έχει δώσει τη θέση της σε μια εποχή κατά την οποία οι σπίθες μπορεί να είναι συγκρούσεις, χωρίς καθόλου ρομαντισμό, θυμηθείτε ότι η αγάπη είναι μια επιλογή. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα σας είναι εκείνοι που έχετε επιλέξει. Επιβραβεύστε τους με αυτήν την φράση.

«Σε αγαπώ»

Μην υποθέσετε ότι το ξέρουν ή το πιστεύουν επειδή τους είπατε την περασμένη εβδομάδα ή από τα πράγματα που κάνετε για αυτούς.

Πείτε αυτά τα μαγικά λόγια στη γυναίκα σας, στους γονείς σας και στα παιδιά σας όταν βγαίνετε από το σπίτι, όταν ολοκληρώσετε μια κλήση, το πρώτο πράγμα το πρωί ή το τελευταίο πράγμα τη νύχτα.

Ας υποθέσουμε ότι κάτι τρομερό συνέβη, δεν θα ήταν ωραίο να γνωρίζουμε ότι τα τελευταία λόγια που άκουσαν από σας ήταν «σε αγαπώ»;