Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που γνωρίσαμε για πρώτη φορά μια παρέα μαθητών από το Μπέβερλι Χιλς και οι πρωταγωνσιστές της διάσημης σειράς των ’90s αποφάσισαν να το γιορτάσουν με ένα νέο reunion.

Το φαινόμενο Beverly Hills

Το 90210 είναι ο πιο διάσημος ταχυδρομικός κωδικός της Αμερικής. Στην περιοχή που δεσπόζουν οι βίλες των διάσημων μια οικογένεια και μια ολόκληρη παρέα κατάφερε να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον για πάνω από δέκα χρόνια.

Γιατί μπορεί όλα να ξεκίνησαν το 1990 αλλά οι δέκα κύκλοι και οι μικρότεροι καλοκαιρινοί μαζί με τα τέσσερα spin off δεν άφηναν με τίποτα τη σχέση του κοινού με τούς ήρωες να διακοπεί.

Στην Ελλάδα η σειρά έπαιζε συνεχώς για πάνω από 15 χρόνια καθώς ακόμα και χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο απολαμβάναμε την παρέα του Beverly σε επαναλήψεις.

Η ιδέα για τη σειρά ξεκίνησε από τον παραγωγό Άαρον Σπέλινγκ ο οποίος επιχείρησε να αγοράσει τα δικαιώματα του Degrassi αλλά η προσπάθεια απέτυχε.

Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του παρέα με μαθητές λυκείου. Η πρώτη νεανική σαπουνόπερα της δεκαετίας του ’90 πήρε σάρκα και οστά και γρήγορα έγινε παγκόσμια τάση.

Η απουσία ανάλαφρων προγραμμάτων τον Φεβρουάριο του 1991 κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου έδωσε την ευκαιρία στο FOX που δεν είχε ενημερωτικό τμήμα να μονοπωλήσει το κοινό που δεν ενδιαφερόταν για πολιτική και σε λίγες μέρες το Beverly είδε τα νούμερα τηλεθέασης να ανεβαίνουν σημαντικά. Η πορεία συνεχίστηκε ανοδική με τους ήρωες να γίνονται καθημερινοί μας φίλοι και τους έρωτες τους να απασχολούν τους έφηβους και όχι όλου του δυτικού κόσμου.

Ο έρωτας του Ντίλαn με την Κέλι, η διεκδίκηση της Μπρέντα, ο πάντα ήσυχος ανερχόμενος δημοσιογράφος Μπράντον, η ηθική Ντόνα αλλά και η υπόλοιπη παρέα γρήγορα έφυγε από το πολύ νεανικό ύφος, τα ηθικά διδάγματα και τις συμβουλές και έγινε μια σαπουνόπερα για όλες τις ηλικίες.

30 χρόνια μετά

Η Τόρι Σπέλινγκ δημοσίευσε στο Instagram μια σειρά από φωτογραφίες με τους συμπρωταγωνιστές της από διάφορες περιόδους των γυρισμάτων αλλά και εκτός πλατό, ενώ δεν έλειπε από αυτές και ο Λουκ Πέρι.

«Λατρεύω τις αδερφές και τους αδερφούς μου από το 90210 που έγιναν για μένα οικογένεια. Θα σας αγαπώ όλου για πάντα», έγραψε στο ποστ της. Advertisement: 0:17 «Και αγαπώ τους φανς που έκαναν πραγματικά αυτή τη σειρά κομμάτι της τηλεοπτικής ιστορίας. Μεγαλώσατε μαζί μας.

Μας αγαπήσατε. Χαρήκατε μαζί μας και οι καρδιές σας ράγισαν μαζί με τις δικές μας. Πιστέψατε στις ενδυματολογικές επιλογές μας, στη φιλία μας. Πιστέψατε με όλη την καρδιά σας στον Μπράντον, την Μπρέντα, την Κέλι, τον Ντίλαν, τον Στιβ, την Άντρεα, τον Ντέιβιντ και τη Ντόνα. Και κάθε άλλο χαρακτήρα που πέρασε από τον ταχυδρομικό μας κώδικα», συνέχισε η ηθοποιός.

«Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς που ζήσατε μαζί μας τις εμπειρίες μας παρακολουθώντας μας. Σημαίνετε τα πάντα για εμάς! Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες στους φανς μας που πραγματικά έγιναν φίλοι μας. Σας γιορτάζουμε σήμερα και κάθε μέρα», κατέληξε.

Παρόμοιες αναρτήσεις έκαναν επίσης ο Μπράιαν Όστιν Γκριν και η Σάνεν Ντόχερτι, με τον πρώτο να αναρτά ένα βίντεο προς τιμής του ρόλου που υποδύθηκε στη σειρά, Ντέιβιντ Σίλβερ, και την Ντόχερτι να δημοσιεύει μια ομαδική φωτογραφία τους.

Η Τζένι Γκαρθ, από την πλευρά της, δημοσίευσε μια γνωστή throwback φωτογραφία του καστ από την περίοδο που πρωτοξεκίνησε να προβάλλεται η σειρά, το 1990.    «Μοιάζει σαν να ήταν χθες! Χαρούμενη 30ή επέτειο στην οικογένειά μου από το 90210 και όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους που συνέβαλαν στο να γίνει αυτό το σόου τηλεοπτική ιστορία. Και πάνω από όλα στους φοβερούς φανς μας! Σας αγαπώ όλους!», σχολίασε.

Δείτε παρακάτω τις επετειακές αναρτήσεις των πρωταγωνιστών του Μπέβερλι Χιλς.

Το reunion

Την Κυριακή, σε ένα διαδικτυακό reunion, πρωταγωνιστές και δημιουργοί της σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» συναντήθηκαν για ένα video chat στο πλαίσιο του Beverly Hills 90210 Show podcast.

Στο reunion εμφανίστηκαν οι Τόρι Σπέλινγκ, Τζένι Γκαρθ, Τζέισον Πρίσλεϊ, Ίαν Ζιρινγκ, Γκαμπριέλ Καρτέρις, ο δημιουργός Ντάρεν Σταρ και πολλοί ακόμη.