Βιταμίνες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία. Ξέρετε πολύ καλά ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα πολύτιμα δώρα. Αυτό, όμως, δεν αρκεί πάντα για να σας πείσει να τα καταναλώσετε. Αν, λοιπόν, στο σπίτι σας υπάρχει κάποιος που διατείνεται ότι «οι μελιτζάνες είναι αηδία», και τυχαίνει αυτός ο κάποιος να είστε… εσείς, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι να σας «ξεγελάσετε» – και να σας αρέσει.

Επτά τρόποι να τρώτε περισσότερα λαχανικά – χωρίς να το καταλαβαίνετε

Πιείτε τα στο ποτήρι

Πρώτα από όλα, ίσως ήρθε η στιγμή να εγκαταλείψετε την πατροπαράδοτη πορτοκαλάδα, για χάρη πιο… ευφάνταστων χυμών, με περισσότερα φρούτα – άρα και περισσότερες βιταμίνες. Και αν το καθάρισμα του αποχυμωτή σας φαίνεται εφιάλτης, ίσως να τρέφετε λίγο καλύτερα συναισθήματα για το μπλέντερ: Επενδύστε στα smoothies και θυμηθείτε ότι, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, τα περισσότερα φρούτα πηγαίνουν γάντι με το σπανάκι!

Βάλτε το… πανκ στα pancakes

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε γνωρίσει άνθρωπο που να μη λατρεύει τον μεγάλο «σταρ» του brunch. Αντί να συνοδεύετε τα pancakes σας αποκλειστικά με σιρόπι ή τυρί και αλλαντικά, μπορείτε να κάνετε την ανατροπή – και δεν θα απογοητευτείτε. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να αντλήσετε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, αλλά και θα απογειώσουν τη γεύση. Μάλιστα, αν επιλέξετε να ετοιμάσετε μόνη σας τη ζύμη – για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μείγμα για pancakes Easy Bake – μπορείτε να τρίψετε μέσα λίγο καρότο και κολοκυθάκι, για να είστε βέβαιη ότι δεν θα… καταλάβετε ότι τρώτε λαχανικά!

Μερικές τα προτιμούν κρύα

Δεν συμπαθείτε τα φρούτα. Μήπως, όμως, αισθάνεστε λίγο διαφορετικά απέναντι στις γρανίτες; Αν η απάντηση είναι θετική, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπλέντερ και μερικά ώριμα φρούτα εποχής. Για ακόμη περισσότερο… στυλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ειδικά φορμάκια και ξυλάκια. Έτσι, δεν θα ανησυχήσετε ξανά ότι θα χαλάσουν πριν τα φάτε.

Παραδοθείτε στην παράδοση

Όποια ακούει τη λέξη «μελιτζάνες» και συμπληρώνει αυτομάτως «παπουτσάκια», να σηκώσει το χέρι της. Και αν η διαδικασία της μπεσαμέλ σας αποθαρρύνει, το μείγμα για μπεσαμέλ Easy Bake, σας επιτρέπει να αποφύγετε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας της, χωρίς να θυσιάσετε ούτε στο ελάχιστο τη γεύση. Άλλωστε, η μαγική κρέμα μπορεί να αναδείξει ένα πλήθος λαχανικών: Από τα κολοκυθάκια και το μπρόκολο, μέχρι το σπανάκι και τα καρότα. Άλλη μια εξαιρετική ιδέα, είναι να αντικαταστήσετε τον κιμά του παστίτσιου με ένα mix λαχανικών!

Κινηματογραφικά παντζάρια

Και κολοκυθάκια, και μελιτζάνες, και λαχανίδες, και καρότα, ακόμα και… μπάμιες. Πώς; Μα, φυσικά, ξεροψήνοντας και μετατρέποντας τα – όχι και τόσο – λαχταριστά λαχανικά σε τσιπς! Έτσι, την επόμενη φορά που θα απολαμβάνετε την αγαπημένη μας ταινία, αντί για τις κενές θερμίδες των συνηθισμένων σας σνακ, θα καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Ομερτά με τα λαχανικά

Για το τέλος, κρατήσαμε τον δικό μας αγαπημένο τρόπο να κρατήσουμε τα λαχανικά κρυφά… από τον εαυτό μας: Δημιουργώντας τις δικές μας, σπιτικές πίτσες! Ξεκινάμε χρησιμοποιώντας το μείγμα για πίτσα Easy Bake, και από εκεί και έπειτα, αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη. Από σπανάκι ή μελιτζάνες, μέχρι… μήλα και σύκα, όλα έχουν τη θέση τους στο πιο διάσημο πιάτο της ιταλικής κουζίνας. Ένα ακόμη μυστικό; Όταν προετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας που θα απλώσετε στη βάση, προσθέστε τριμμένο καρότο και κολοκυθάκι – ή συνδυάστε τη με μια ακόμη σάλτσα από σπανάκι – για να αυξήσετε ακόμη περισσότερο τα λαχανικά που θα καταναλώσετε.

Πειραματιστείτε

Φυσικά, κάθε ουρανίσκος έχει διαφορετικές απαιτήσεις, και η δημιουργικότητά σας δεν χρειάζεται να περιοριστεί στις δικές μας προτάσεις. Τα Easy Bake, από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, προσφέρουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων, τόσο για τη μαγειρική όσο και για τη ζαχαροπλαστική, για να μπορείτε να ετοιμάσετε τα δικά σας λαχταριστά γεύματα – και να προσθέσετε όποιο φρούτο ή λαχανικό έρθει στο μυαλό σας.

Ό,τι κι αν θέλετε, το έχετε, κάθε μέρα, με τα μείγματα Easy Bake, αφού η σειρά, που είναι στην πληρότητά της χωρίς φοινικέλαιο, περιλαμβάνει μπεσαμέλ, ζύμη πίτσας, προζυμένιο ψωμί, μείγματα για muffins Vanilla και Choco, μείγματα για μπάρες δημητριακών, pancakes, κρέπες, λουκουμάδες, cookies, brownies, κέικ, τσουρέκι, κ.ά. Έτσι, μπορείτε να παρασκευάζετε καθημερινά και μια διαφορετική συνταγή, για το οικογενειακό σας τραπέζι, το γεύμα στο γραφείο, το σχολικό σνακ των παιδιών ή για να προσφέρετε στους φίλους σας. Με τόσες λαχταριστές επιλογές, κάθε πείραμα είναι προορισμένο να πετύχει.

Μάθετε περισσότερα για τα Easy Bake εδώ.