Τι σημαίνει «μια μερίδα γαλακτοκομικά»; Πώς πρέπει να υπολογίζουμε το περιεχόμενο του πιάτου μας με βάση την ηλικία, το φύλο ή τον τρόπο ζωής μας; Και, τελικά, πώς μπορούμε να σιγουρευτούμε ότι θα κάνουμε σωστές διατροφικές επιλογές σε μια καθημερινότητα που μας βομβαρδίζει με υποχρεώσεις – αλλά και με αμέτρητες πληροφορίες; Σε τέτοιου είδους ερωτήματα, που συχνά μπαίνουν εμπόδιο στην προσπάθειά μας για μια πιο υγιεινή διατροφή, έρχεται να απαντήσει ο Οδηγός Διατροφής που ανέπτυξε η INTERAMERICAN με την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτο Prolepsis, και ο οποίος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, αποκλειστικά από το vita.gr.

Γιορτή της Διατροφής

Φέτος θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής μαθαίνοντας όλες τις πληροφορίες που μας χρειάζονται για να μπορούμε να τρώμε σωστά. Στην online συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 10:00 αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα του vita.gr, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ο πληρέστερος και πλέον σύγχρονος Οδηγός Διατροφής για όλη την οικογένεια, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από τα σημαντικότερα διατροφικά ζητήματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας.

Την εκπομπή θα συντονίσει η διευθύντρια του Vita, κυρία Φωτεινή Βασιλοπούλου, ενώ θα συμμετέχουν η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρος Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis και ο κος Μάρκος Φραγκουλόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της INTERAMERICAN.

Καλή διατροφή σημαίνει καλύτερη ζωή

Μέσα από τον Οδηγό Διατροφής, ο οποίος θα διατίθεται ηλεκτρονικά από τις 16/10, μαθαίνουμε να εφαρμόζουμε τις αρχές της «ελληνικής παραδοσιακής διατροφής» – ενός παρακλαδιού της λεγόμενης «μεσογειακής διατροφής» – βάσει των πιο πρόσφατων επιστημονικών ανακαλύψεων και ερευνητικών ευρημάτων. Στη δημιουργία του Οδηγού συμμετείχε καταξιωμένη επιστημονική ομάδα, η οποία περιλαμβάνει ειδικούς επιστήμονες και πανεπιστημιακούς καθηγητές από διακεκριμένα ιδρύματα, όπως η Ιατρική Σχολή Αθηνών και Κρήτης, το Χαροκόπειο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι προχώρησαν σε κριτική ανασκόπηση της πιο πρόσφατης σχετικής βιβλιογραφίας.

Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς παρουσιάζονται μέσα από τον Οδηγό Διατροφής συνοπτικά και κατανοητά, δημιουργώντας ένα εύχρηστο εγχειρίδιο. Έτσι, η κάθε οικογένεια είναι σε θέση να γνωρίζει με σιγουριά και αξιοπιστία όλες τις έγκυρες πληροφορίες και τις σύγχρονες τάσεις στη διατροφή. Επιπλέον, στις σελίδες του Οδηγού μπορούμε να βρούμε πρακτικές συμβουλές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της φάσης ζωής στην οποία βρισκόμαστε, αλλά και να μάθουμε πώς να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, για να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών παθήσεων. Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, την ευζωία αλλά και τη βιωσιμότητα, και παρουσιάζοντας τις πληροφορίες με τρόπο οργανωμένο και κατανοητό, ο Οδηγός Διατροφής αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθειά μας να ζήσουμε ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα.

Ο Οδηγός προκύπτει από την ενοποίηση και την επικαιροποίηση των δύο Εθνικών Διατροφικών Οδηγών Ενηλίκων και Παιδιών που εκδόθηκαν το 2014 από το Ινστιτούτο Prolepsis, με τη συμβολή σαράντα και πλέον Ελλήνων και ξένων ειδικών. Το έργο, οι συστάσεις του οποίου έχουν υιοθετηθεί και προωθηθεί από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκπονήθηκε με την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Prolepsis, με επιστημονική υπεύθυνη την κυρία Λινού, αλλά και με την υποστήριξη της INTERAMERICAN. Μπορείτε να κατεβάσετε τον Οδηγό Διατροφής δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή από αυτό το link και να βελτιώσετε και εσείς την ζωή σας με Οδηγό την διατροφή!