Είναι ευσυγκίνητος με καταστάσεις που περιλαμβάνουν χαρούμενες στιγμές. Στιγμές που ενδεχομένως θα ήθελε και ο ίδιος να ζήσει.

Μιλάς με ένταση

Θα δακρύσει ακόμη και όταν του μιλάς με ένταση. Η ευαισθησία του δε σταματά σε ρομαντικές ταινίες. Ούτε σε ρομαντικές καταστάσεις.

Δε θα κλάψει μπροστά σου. Θα βάλει τα κλάματα όταν θα φύγεις και η όλη ένταση της στιγμής, έχει γίνει ανάμνηση στο μυαλό του. Κλαίει από ενοχές συνήθως, για αυτό του παίρνει και κάποια ώρα να το εκδηλώσει.

Γενικά είναι από τα ζώδια που νιώθουν εύκολα τύψεις, είτε έχουν δίκιο είτε άδικο σε κάτι.

Χωρισμός

Μια σχέση όταν τον κάνει να νιώθει χαρούμενος, μπορεί να τον συγκινεί καθημερινά. Η συγκίνηση δε συνεπάγεται και κλάματα.

Ο χωρισμός όμως χωρίς κλάμα δεν είναι χωρισμός για τον Ιχθύ. Θα θέλει να δείξει πόσο δραματικά παίρνει την όλη απόφαση του χωρισμού, ενώ θα κάνει σα να παίζει σε σαπουνόπερα.

Κλαίει γιατί όταν τελειώνει μια σχέση, δε νιώθει ότι χωρίζει μόνο με τον σύντροφό του, αλλά και πως χωρίζει με τον καλύτερό του φίλο. Συγκινείται καθώς σκέφτεται τις ωραίες σας στιγμές και νιώθη χαρμολύπη.

Μοναξιά

Ένα από τα βασικότερα πράγματα που «γεμίζουν» ψυχολογικά και συναισθηματικά έναν Ιχθύ, είναι η αίσθηση ότι ανήκει κάπου. Η αίσθηση της συντροφικότητας. Της σχέσης και της αλληλεπίδρασης με κάποιον που τον αγαπάει.

Αν δε βρίσκεται σε σχέση για κάμποσο χρονικό διάστημα, αρχίζει και νιώθει άσχημα και μοναχικά. Δεν είναι σαν τον Αιγόκερω που μένει single για χρόνια.

Το κλάμα έρχεται ως άμεση αντίδραση στην όλη κατάσταση. Αισθάνεται ίσως και ότι δεν αξίζει να κάνει σχέση, το οποίο για ακόμα μια φορά έχει σχέση με την ενοχικότητα.