Σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης η γνωστή ηθοποιός Ευδοκία Ρουμελιώτη αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, την οδύσσεια που πέρασε μέχρι να καταφέρει με τον αδερφό της, να δωρίσουν τα όργανα της μητέρας τους και να σώσουν τελικά επτά ζωές.

Συγκεκριμένα η Ευδοκία Ρουμελιώτη μαζί με την Βίκυ Βολιώτη, βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (26/10) στο «Σημείο Συνάντησης» προχωρώντας σε διάφορες αποκαλύψεις.

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη μίλησε, μεταξύ άλλων, για την κίνησή της να δωρίσει τα όργανα της μητέρας της αλλά και για το απίστευτο σκηνικό που της συνέβη στο νοσοκομείο, όταν χρειάστηκε να βάλει μέσο για να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

«Η μητέρα μου ήταν δωρήτρια οργάνων από τα 30 της. Όταν σκοτώθηκε και μας είπαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή μετά από τρεις μέρες, εμείς είπαμε ότι θέλουμε να γίνουν δωρεά τα όργανά της. Ήταν μια υγιέστατη γυναίκα.

Η απάντηση του νοσοκομείου ήταν να μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, γιατί είναι δύσκολη διαδικασία και έχουν χαθεί τα αρχεία των δωρητών οργάνων. Ντρέπομαι που το λέω. Αναγκαστήκαμε και βάλαμε μέσο για να βρεθεί εντατική, όχι για να ζήσει η μητέρα μου, αλλά για να της πάρουνε τα όργανα.

Έσωσε επτά ανθρώπους αυτή η γυναίκα με τη δική μας επιμονή.

Όταν περιμένουμε στη λίστα άνθρωποι χρόνια για να ζήσουν, δεν γίνεται να ζούμε σε μία χώρα που σου λένε άστο μην το ψάχνεις. Έχω ζήσει δύο τραγικά περιστατικά.

Το άλλο ήταν αυτό που έγινε με το παιδάκι. Μία ανάλογη ιστορία ήταν αυτή. Να προσπαθείς να πάρεις ένα παιδί που είχε προβλήματα και αντί να πέσουν όλοι οι φορείς επάνω μας για διάφορους λόγους ήρθαν και το πήραν. Να πρέπει να παλέψεις. Ήταν οι δύο πιο σημαντικές στιγμές που έπρεπε σαν οικογένειες να μας βοηθήσει το κράτος και μας έκλεισε την πόρτα.

Τους ανθρώπους που αποκτούν τα όργανα του δικού σου ανθρώπου δεν τον γνωρίζεις ποτέ, γιατί μας είπαν πως μπορεί να δημιουργηθεί μια σχέση πολύ περίεργη» εξήγησε η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα είπε η Ευδοκία Ρουμελιώτη: