Ορισμένες γυναίκες μένουν πιστές στο αγαπημένο τους άρωμα και το αγοράζουν ξανά και ξανά και άλλες δοκιμάζουν πολλά και διαφορετικά, ανάλογα με τις εποχές και τη διάθεσή τους. Όλες ωστόσο θέλουν να μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα.

Αν θέλετε λοιπόν κι εσείς να διατηρείτε το άρωμά σας αναλλοίωτο, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

*Μην αποθηκεύετε το άρωμα στο μπάνιο σας ή σε άλλα υγρά, ζεστά μέρη, αφού η θερμότητα, το φως και η υγρασία μπορούν να μειώσουν την ποιότητά του. Αντ’ αυτού, φυλάξτε το μπουκάλι σε δροσερά, ξηρά σημεία, όπως στο δωμάτιό σας, και μακριά από παράθυρα.

*Προτού ψεκάσετε το άρωμά σας, τρίψτε βαζελίνη στα «σημεία παλμών» σας (σε κάθε σημείο στο οποίο φαίνονται οι φλέβες). Η βαζελίνη θα κρατήσει το άρωμα στο δέρμα σας για περισσότερη ώρα.

*Ψεκάστε το άρωμά σας αμέσως μετά από το μπάνιο σας και προτού ντυθείτε. Η υγρασία στο δέρμα σας θα βοηθήσει το άρωμα να μείνει στο δέρμα και θα αποτρέψει τα σημάδια στα κοσμήματα.

*Εφαρμόστε ένα άοσμο γαλάκτωμα πριν από το άρωμά σας. Οι λιπαρές επιδερμίδες τείνουν να διατηρούν τα αρώματα περισσότερο, οπότε αν έχετε ξηρό δέρμα, χρησιμοποιήστε πρώτα μια ενυδατική κρέμα για να βοηθήσετε να «κλειδώσει» το άρωμα.

*Μην τρίβετε το άρωμα στους καρπούς σας μετά τον ψεκασμό. Όταν τρίβετε τους καρπούς σας, οι κορυφαίες νότες του αρώματος εξαφανίζονται γρηγορότερα και έτσι το άρωμα δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.

*Στοχεύστε στα «σημεία σφυγμού», δηλαδή τις θερμές περιοχές, στο σώμα σας όταν ψεκάζετε άρωμα. Οι θερμές περιοχές θα βοηθήσουν στη διάχυση του αρώματος σε ολόκληρο το σώμα σας. Μερικά τέτοια σημεία βρίσκονται πίσω από το αυτί σας, στο κάτω μέρος του λαιμού σας, στον καρπό σας, στον αγκώνα σας και πίσω από το γόνατό σας.

*Ο ψεκασμός αρωμάτων με βάση το αλκοόλ απευθείας στα μαλλιά σας θα τα αφυδατώσει, επομένως ψεκάστε το άρωμα στην βούρτσα σας πριν την περάσετε μέσα από τα μαλλιά σας. Έτσι, και τα μαλλιά σας θα είναι ελαφρώς αρωματισμένα.

Το tip της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για άρωμα με διάρκεια

Η αγαπημένη «Κάρι Μπράντσο» συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης ακόμη και σήμερα, με πολλές γυναίκες από όλον τον κόσμο να αντιγράφουν τις επικές εμφανίσεις της. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η οποία είναι εξίσου καλοντυμένη και εκτός οθόνης, έχει καθιερωθεί ως style icon και πάντα την παρακολουθούμε στενά. Μάλιστα, εκτός από το στυλ της, μπορούμε να αντιγράψουμε και το tip της για άρωμα με διάρκεια.

Η Πάρκερ λοιπόν έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο άρωμά της, το οποίο χρησιμοποιεί και για να ψεκάσει τα ρούχα της. Όταν το άρωμα πλησιάζει στο τέλος του, εκείνη ξεβιδώνει το απλικατέρ και ρίχνει τις τελευταίες σταγόνες στα ρούχα της. Με αυτόν τον τρόπο τα ρούχα απορροφούν το άρωμα και εκείνη μυρίζει υπέροχα όλη μέρα.