Υλικά για 6 μερίδες

½ φλιτζάνι γάλα

½ φλιτζάνι βρώμη

1 αβγό

2 κουταλιές ηλιέλαιο

½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές ζάχαρη

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

¼ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Στρώστε χάρτινες θήκες για μάφιν στη φόρμα ψησίματος μάφιν και προθερμάνετε τον φούρνο στους 220οC. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το γάλα και τη βρώμη και αφήστε τη να μουλιάσει για 15 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μαζί το αβγό και το λάδι και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα με τη βρώμη. Σε ένα τρίτο μπολ ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Με ένα μεγάλο κουτάλι μοιράστε το μείγμα στις θήκες ψησίματος, έτσι ώστε να είναι τα 2/3 της θήκης γεμάτα, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, μπορείτε να γαρνίρετε με λίγες νιφάδες βρώμης.