Δε φτάνουν μόνο οι καλλυντικές συνθέσεις για να βελτιώσουμε την εύθραυστη αυτή περιοχή του προσώπου και να λειάνουμε τις ρυτίδες έκφρασης ή γήρανσης. Χρειάζεται και η συστηματική φροντίδα με τις κατάλληλες κινήσεις για να αποδώσουν τα μέγιστα.

Πώς εφαρμόζουμε την κρέμα ή τον ορό ματιών

  1. Βάζουμε στον δείκτη ή το μεσαίο δάχτυλο μια ποσότητα σύνθεσης και την τοποθετούμε σε μικρές κουκίδες γύρω από το μάτι, κάτω από τα φρύδια και περιμετρικά στο κόκαλο της κόγχης.
  2. Στη συνέχεια, κάνουμε με τα δάχτυλα απαλά χτυπηματάκια, χωρίς να τραβάμε ή να τεντώνουμε το δέρμα για να τονώσουμε την κυκλοφορία,.
  3. Συνεχίζουμε το μασάζ ωσότου απορροφηθεί η κρέμα
  4. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε προβληματικές περιοχές.

Τip#1

Αν έχουμε λεπτές γραμμές, αλλά το κυριότερο μέλημά μας είναι οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι, επιστρατεύουμε τη δύναμη της βιταμίνης C , της καφεϊνης και των θαλάσσιων εκχυλισμάτων. Η βιταμίνη C θα φωτίσει την περιοχή, η καφεϊνη θα καταπραϋνει τα οιδήματα και τις σακούλες ενώ τα θαλάσσια εκχυλίσματα θα ενισχύσουν την επιδερμίδα στην περιοχή.

Tip#2

Αν έχουμε πιο έντονες ρυτίδες, ενισχύουμε τη δράση της κρέμας με έναν ορό ή χρησιμοποιούμε μια συσφιγκτική κρέμα.

Tip#3

Δεν ξεχνάμε ποτέ να φοράμε όλο το χρόνο γυαλιά ηλίου με απορροφητικούς φακούς.

Tip#4

Δεν τρίβουμε ποτέ τα μάτια μας κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ. Κάνουμε απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω για να μην τραυματίσουμε την επιδερμίδα και τις βλεφαρίδες.

Εκμεταλλευόμαστε τη νύχτα

Ολοι γνωρίζουμε ότι καλύτερη φροντίδα ομορφιάς για ξεκούραστο βλέμμα είναι ο ύπνος. Για να βελτιώσουμε την ποιότητά του,  πριν πέσουμε στο κρεβάτι κάνουμε το εξής:

  1. Ζεσταίνουμε στις παλάμες μας, για μερικά δευτερόλεπτα, 5 σταγόνες από χαλαρωτικά και αποτοξινωτικά αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα, νερολί και φασκόμηλο.
  2. Εισπνέουμε βαθιά.
  3. Κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές, δεξιόστροφες κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω.

Το άρωμα των αιθέριων  ελαίων θα μας χαλαρώσει και θα μας ηρεμήσει. Παράλληλα όμως τα έλαια σε συνδυασμό με το μασάζ θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση και την τόνωση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωϊ θα διαπιστώσουμε ότι το πρόσωπό μας θα φαίνεται λαμπερό, ξεκούραστο με λιγότερες ατέλειες.

Για το μεσόφρυο…

Δημιουργούμε δυο μισοφέγγαρα με τον δείκτη και τον αντίχειρα κάθε χεριού και τα τοποθετούμε σε κάθε μάτι έτσι ώστε ο δείκτης να ακουμπάει πάνω από τα φρύδια και ο αντίχειρας τα ζυγωματικά. Με τα δάχτυλα τεντώνουμε το δέρμα προς τους κροτάφους και ταυτόχρονα κοιτάμε πάνω. Μετράμε μέχρι το 5 και επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές. Κάνοντας καθημερινά αυτή την άσκηση, θα διαπιστώσουμε ότι οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια και στο μέτωπο έχουν μειωθεί αισθητά, γιατί ενεργοποιούνται οι μύες που υποστηρίζουν το δέρμα στην περιοχή.