Με αφορμή την Ημέρα Καλοσύνης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media Kindness Day) η Μέγκαν Μαρκλ εξέφρασε την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία.

Η Ημέρα Καλοσύνης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης θεσμοθετήθηκε στη μνήμη της παρουσιάστριας του «Love Island UK», Κάρολαϊν Φλακ, η οποία αυτοκτόνησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στις 9 Νοεμβρίου, ημέρα που θα γιόρταζε τα 41α γενέθλιά της, καλούνται οι χρήστες να δεσμευθούν ότι θα διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο για να γίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας καλύτερος τόπος για όλους.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, να δικτυωθούν, να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά χωρίς τον φόβο της αρνητικότητας, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας.

Σε δήλωσή της, η Mέγκαν Μαρκλ η οποία έχει τις δικές της εμπειρίες από τη σκοτεινή πλευρά των social media τονίζει ότι «λυπάται» που πρέπει να υπάρχει μια τέτοια Ημέρα.

«Για τόσους πολλούς, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στην καθημερινή τους ζωή» αναφέρει η Μέγκαν Μαρκλ.

«Έχουμε πρόσβαση σε αυτά με τα ακροδάχτυλά μας, οπότε θα έπρεπε να είναι ένα ασφαλέστερο και με περισσότερη ευγένεια μέρος για όλους. Με θλίβει το γεγονός ότι στη σημερινή κοινωνία η Ημέρα Καλοσύνης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης θεωρείται απαραίτητη Αλλά είναι απολύτως!» προσθέτει σε σχετική της δήλωση όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

«Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτή η πολύ απαραίτητη Ημέρα ευαισθητοποίησης θα είναι επιτυχής. Υποστηρίζω πλήρως την πρωτοβουλία» υπογραμμίζει.

Τον περασμένο μήνα, η Μέγκαν Μαρκλ χαρακτήρισε την κακομεταχείριση που υφίσταται στο διαδίκτυο «σχεδόν ανυπόφορη» κατά τη διάρκεια συζήτησης στο podcast Teenager Therapy.

«Δεν έχει σημασία αν είστε 15 ή 25 ετών, εάν οι άνθρωποι λένε πράγματα για εσάς που δεν είναι αλήθεια, αυτό που κάνουν στην ψυχική και συναισθηματική σας υγεία είναι τόσο επιζήμιο» εξήγησε.