Υλικά (για 12 κομμάτια)

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 λεμόνι (το ξύσμα του)

1/2 φλιτζάνι κονιάκ

1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1 βανίλια (κρυσταλλική)

2½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει

Για το γλάσο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Ρίχνετε και το αλεύρι κοσκινισμένο στο μείγμα και ανακατεύετε, αυτήν τη φορά με το χέρι.

2. Λαδώνετε μια φόρμα για κέικ, ρίχνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 50΄ περίπου.

3. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζετε από τον φούρνο, το αφήνετε 10΄ και το ξεφορμάρετε. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα υλικά. Μόλις το κέικ κρυώσει, το περιχύνετε με το γλάσο λεμονιού.

Ακολουθήστε το στο Google News