Υλικά

300 γρ. πουρέ κάστανου

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

200 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές άχνη

4 κουταλιές κονιάκ

1 κ.γ. βούτυρο

κακάο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε τον πουρέ κάστανου με την άχνη και το χτυπάτε στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, την αφήνετε 1 λεπτό στη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
  2. Προσθέτετε το βούτυρο και το κονιάκ. Αναμειγνύετε τον πουρέ με τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
  3. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το βάζετε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια πλάθετε μικρές τρούφες και τις καλύπτετε με κακάο.