Το budget για αγορές ρούχων είναι από ελάχιστο έως μηδενικό; Μην ανησυχείτε! Βάζοντας φαντασία, τολμήστε μια δυναμική εκκαθάριση της ντουλάπας σας και μερικούς νέους συνδυασμούς στο ντύσιμό σας.

Αδειάστε τα συρτάρια και τις ντουλάπες από τα ρούχα και τα εσώρουχά σας, ακόμα και από αξεσουάρ, όπως ζώνες, φουλάρια, σκούφους και μαντήλια. Όποιο κομμάτι έχετε να φορέσετε πάνω από χρόνο, μάλλον δεν το χρειάζεστε πια. Χαρίστε το, ανακυκλώστε το ή μετατρέψτε το σε ξεσκονόπανο ή βρείτε του μια άλλη χρήση. Μπορείτε να επενδύσετε μία γλάστρα που στέκει άχαρη μες στο σαλόνι σας και να προσδώσετε ύφος και άποψη.

Για τα ρούχα που δεν είστε βέβαιοι αν χρειάζεστε ή όχι, αφιερώστε μια ξεχωριστή στοίβα στο πάτωμα ή το κρεβάτι και αποφασίζετε αργότερα.

Πλύντε τα ρούχα της νέας σεζόν προτού τα τοποθετήσετε στα ράφια ή τις κρεμάστρες σας προκειμένου να επαναφέρετε το άρωμα φρεσκάδας τους.

Τακτοποιήστε τα ρούχα, διπλώστε, κρεμάστε σύμφωνα με την μέθοδο που σας εξυπηρετεί. Ανά χρώμα; Ανά συχνότητα που τα φοράτε; Τα επίσημα από εκεί, τα πιο casual από εδώ; Είναι δικό σας θέμα.

Μια οργανωμένη ντουλάπα βοηθά στο καθημερινό χτίσιμο ενός άρτιου ντυσίματος.

Ασχοληθείτε με το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της ανανέωσης της γκαρνταρόμπας: βρείτε νέους τρόπους για να συνδυάζετε τα ρούχα σας. Εκείνο το φαρδύ πουλόβερ που φορούσατε αποκλειστικά μες στο σπίτι, φέτος μπορεί να είναι η απόλυτη τάση. Κι αν το παραχώσετε και λίγο μες στο παντελόνι, θα δείχνετε σα να ψωνίσατε χθες! Σταματήστε να συνδυάζετε την τάδε μπλούζα με την δείνα φούστα αποκλειστικά. Κάποια ρούχα σας θα αναδειχθούν ιδιαίτερα αν συνδυαστούν με άλλα που δεν φανταζόσαστε μέχρι χτες.

Το layering (δηλαδή το να φοράμε το ένα ρούχο πάνω από το άλλο) και η χρήση των κατάλληλων αξεσουάρ φέρνουν αέρα ανανέωσης στα παλιά σας ρούχα. Φορέστε μια ζακέτα πάνω από το πουκάμισό σας και, πάνω από την ζακέτα, το τζιν μπουφάν σας που επιλέγετε μόνο για την άνοιξη. Θα είστε ζεστά και, φυσικά, με περισσότερο στιλ αν πάνω από το πουκάμισο επιλέγατε εκείνο το βαρετό μπουφάν που φοράτε τους τελευταίους τέσσερις χειμώνες.

Μην «σηκώνετε» όλα τα καλοκαιρινά ρούχα. Η μόδα και οι τάσεις αλλάζουν συνεχώς. Το φλούο t-shirt σας κάτω από το μάλλινο blazer σας και ένα ταιριαστό παντελόνι θα κάνει εντύπωση στο γραφείο και θα σας φρεσκάρει.

Τα καλοκαιρινά σας μπλουζάκια μπορεί να είναι η πρώτη «στρώση» ενός επιτυχημένου layering που θα σας κρατήσει ζεστούς, αλλά θα σας προσδώσει και στιλ.

Ξεχωρίστε σε μια άκρη τα ρούχα που χρειάζονται καθαριστήριο από κάποιον επίμονο λεκέ ή επιδιόρθωση και βάλτε τα ξανά στην καθημερινότητά σας.

Περιποιηθείτε τα παπούτσια σας. Εάν τα αγαπημένα σας παπούτσια είναι ακριβά αλλά φθαρμένα,φροντίστε  τα με έναν καλό καθαρισμό, ώστε όταν τα ξαναφορέσετε να μοιάζουν σχεδόν ολοκαίνουργια.

Πειραματιστείτε με τα μαντήλια και τα φουλάρια σας. Τυλίξτε τα μαλλιά σας ή δέστε τα στις τσάντες σας.