Ένα συγκλονιστικό μήνυμα για τον καρκίνο στέλνει ο Στέφανος Κορκολής μέσα από τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» στο MEGA και τον Άρη Καβατζίκη.

Ο αγαπημένος δημιουργός δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια υγείας του – τον καρκίνο – και τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλους τους πολίτες.

Ο ίδιος θυμάται ότι μίλησε πρώτη φορά δημόσια για τον καρκίνο σε εκδήλωση συλλόγου καρκινοπαθών στην Κρήτη πριν από περίπου επτά χρόνια όταν είχε προσκληθεί για να βοηθήσει αφιλοκερδώς σε συναυλία. «Όταν έκανα τη συναυλία, μόλις είχα πάθει κι εγώ» αποκαλύπτει. Ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του έπαιξε σε ειδήσεις και βεβαίως όταν μετά ερωτήθηκε αναφέρθηκε στο θέμα. Όπως σημειώνει, «δεν κάνει να ξορκίζουμε τον καρκίνο, τον αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι».

«Η περίπτωσή μου ήταν χειρουργήσιμη» λέει ο Κορκολής, συμπληρώνοντας ότι η περιπέτεια με την υγεία του δεν έχει τελειώσει: Tα χειρουργεία εξακολουθούν γιατί ανα διαστήματα ο καρκίνος τον «ξαναθυμάται».

Το μήνυμα που θέλει να περάσει σε όλους είναι να μην αμελούν τις εξετάσεις και τα τσεκ απ για την υγεία τους. «Η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει για τον εαυτό του».

Ο ίδιος ανακάλυψε το πρόβλημα λόγω συμπτωμάτων, ενώ όπως λέει εκείνο που τον κατέστρεψε ήταν το τσιγάρο. Λόγω του προβλήματος υγείας έκανε αλλαγές στη διατροφή και έκοψε το τσιγάρο.

Για το αν θα ήθελε να έχει κάνει οικογένεια λέει ότι δεν το σκέφτεται. Ενδεχομένως μάλιστα λόγω των πολλών υποχρεώσεων ίσως να μην ήταν τόσο συνεπής. Από την άλλη πλευρά, αν συνέβαινε θεωρεί ότι μπορεί να ήταν «ο πιο ευτθυχισμένος άνθρωπος του κόσμου».

Τέλος μιλά για το πώς νιώθει μεγαλώνοντας.