Τα λαχανικά μπορούν να χάσουν μέχρι και το 70% της περιεκτικότητάς τους σε υδατο-διαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και C, όταν τα βράζετε.

Καλό είναι, λοιπόν, να βάζετε όσο γίνεται λιγότερο νερό και να σταματάτε το βράσιμο μόλις μαλακώσουν. Όμως, και το μαγείρεμα στον ατμό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των βιταμινών αυτών, της τάξεως του 30%.

Το ελαφρύ σοτάρισμα στο τηγάνι διατηρεί τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες, αλλά φροντίστε να ψήνετε τα λαχανικά αμέσως μετά το καθάρισμα, καθώς ξεκινούν να χάνουν βιταμίνη C αμέσως μόλις τα κόψουμε.

Ακολουθήστε το στο Google News