Μετά από 8 ώρες ύπνου, ο οργανισμός μας χρειάζεται καύσιμα προκειμένου να ξεκινήσει δυναμικά την ημέρα. Γι’ αυτό άλλωστε το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Η ομελέτα είναι ένα από τα πιο γρήγορα, χορταστικά και θρεπτικά πρωινά που μπορούμε να έχουμε, ενώ όταν συνδυάζεται με τη βρώμη, αναβαθμίζεται η διατροφική αξία του πιάτου.

Υλικά

1 αυγό ολόκληρο

2 ασπράδια αυγών

1 φλιτζανάκι του καφέ νιφάδες βρώμης

1 κουταλιά της σούπας γάλα εβαπορέ

1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά για μερικά δευτερόλεπτα με ένα μιξερ χειρός και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί κάπως απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα. Με χαμηλωμένη τη φωτιά και σκεπασμένο το τηγάνι αφήνουμε την ομελέτα να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά χωρίς να ανακατέψουμε. Τη γυρνάμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά με μία σπάτουλα και την αφήνουμε για 1′ περίπου. Η ομελέτα μας είναι έτοιμη!

Tip: Για έξτρα γεύση μόλις τη γυρίσουμε στο τηγάνι μπορούμε να βάλουμε στην ψημένη επιφάνεια φέτες τυριού με χαμηλά λιπαρά, φέτες αβοκάντο, πιπεριές, γαλοπούλα, μανιτάρια, ντομάτα. Έπειτα, τη διπλώνουμε στη μέση και την απολαμβάνουμε.