Τι θα λέγατε για μια νόστιμη και ελαφριά λαχανόσουπα;

Το λάχανο είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ αλλά και σε βιταμίνη Β6, και τα δύο είναι απαραίτητα για πολλές σημαντικές διεργασίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων του μεταβολισμού και της φυσιολογικής λειτουργίας του νευρικού συστήματος. Επίσης, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων πολυφαινολών και θειικών ενώσεων. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το σώμα από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Για να επωφεληθούμε από τα σημαντικά οφέλη που μας προσφέρει το λάχανο, μπορούμε να το απολαύσουμε σε σούπα.

Συνταγή για λαχανόσουπα

Υλικά για 5 μερίδες

6 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια

2 πράσινες πιπεριές

3 καρότα

300 γρ μανιτάρια

1 ματσάκι σέλερι

Μισό λάχανο (μέτριο μέγεθος)

Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι να σοταριστούν. Κόβουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τη μεμβράνη και τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε το λάχανο σε μικρά κομμάτιακαι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε τα καρότα και τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε επίσης στην κατσαρόλα. Βάζουμε 12 φλιτζάνια νερό ώστε να καλύψουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 2 ώρες περίπου σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και απολαμβάνουμε.

Tip:

Για έξτρα γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κύβο μοσχαρίσιου ζωμού.