Αναμφισβήτητα, τα αρώματα και οι ευωδιές βγάζουν συναίσθημα γιατί ξυπνούν αναμνήσεις. Οπως για παράδειγμα, η μυρωδιά από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ή από τη βασιλόπιτα που ψήνονται στο φούρνο, που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι και μάλιστα φυσικοί για να κάνουμε τον χώρο μας να μυρίζει όμορφα προκειμένου η παραμονή μας στο σπίτι αυτές τις γιορτές να γίνει πιο ευχάριστη.

Πρώτος τρόπος: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει 2 κουταλιές μαγειρική σόδα για μία ώρα τουλάχιστον. Η σόδα θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές.

Δεύτερος τρόπος: Κόβουμε σε ροδέλες 1 πορτοκάλι, 1 λάιμ και 1 λεμόνι. Τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει. Προσθέτουμε 2 στικ κανέλας και μία κουταλιά μπαχαρικό γαρύφαλλο. Το αφήνουμε να σιγοβράζει όση ώρα θέλουμε. Το σπίτι μας θα πλημμυρίσει από το τονωτικό άρωμα των εσπεριδοειδών και μπαχαρικών.

Σ.σ: Ωστόσο, αν το αφήσουμε αρκετή ώρα να βράζει, πρέπει να τσεκάρουμε το νερό και να το συμπληρώνουμε.

Τρίτος τρόπος: Αν διαθέτουμε σκουπιδοφάγο, ίσως έχουμε διαπιστώσει ότι από εκεί προέρχονται άσχημες μυρωδιές από τα υπολείμματα τροφών. Για να τις εξουδετερώσουμε, αντί να ρίξουμε χημικά κάνουμε το εξής: Ρίχνουμε μέσα στη συσκευή ένα λάιμ κομμένο σε φέτες και τον βάζουμε σε λειτουργία. Το οξύ και το άρωμα του λάιμ καθώς πολτοποιείται θα διασπάσει τα λίπη των τροφών και οποιαδήποτε δυσοσμία θα εξαλειφθεί.

Τέταρτος τρόπος: Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από έλαιο βανίλιας (ή οποιδήποτε άλλο της αρεσκείας μας) σε ένα κομμάτι βαμβάκι ή σε μία μικρή πετσέτα. Σκουπίζουμε με αυτό τη λάμπα του φωτιστικού μας. Το αφήνουμε να στεγνώσει κι έπειτα ανάβουμε το φως. Το άρωμα της βανίλιας θα αρχίσει να διαχέεται στον χώρο μας χάρη στη θερμότητα.

Πέμπτος τρόπος: Για να φρεσκάρουμε τα χαλιά μας, κάνουμε το εξής. Σε ένα μεγάλο σέικερ ρίχνουμε μισό φλυτζάνι τσαγιού μαγειρική σόδα, 20 σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο και μισό φλυτζάνι τσαγιού βόρακα (είναι μία λευκή σκόνη με αντιμυκητιακές, αντιμικροβιακές ιδιότητες και αντισηπτική δράση. Θα τον βρούμε σε online καταστήματα με βιολογικά είδη.). Ανακατεύουμε και μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο χαλί μας. Στη συνέχεια σκουπίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα. Αυτόν ήταν! Το χαλί μας θα καθαρίσει και το σπίτι μας θα ευωδιάσει.