Γλυκιά και θρεπτική, η μπανάνα είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων. Η παρακάτω συνταγή για muffins μπανάνας αναδεικνύει την πλούσια γεύση του φρούτου και είναι ιδιαίτερα εύκολη στην εκτέλεσή της.

Υλικά για 4 μερίδες

1 κ.γ. baking soda

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. baking powder

2 μπανάνες λιωμένες

3/4 φλ. λευκή ζάχαρη

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1/3 φλ. βούτυρο, ελαφρώς λιωμένο

1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη

κανέλα

θήκη για μάφιν

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, την baking soda, το baking powder και το αλάτι. Βουτυρώνουμε ελαφρά τις θήκες για muffins. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τις μπανάνες με τη ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο. Προσθέτουμε το μείγμα της μπανάνας στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες και αλείφουμε την επιφάνειά τους με τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεμένη με ένα κουταλάκι λιωμένο βούτυρο και ένα κουταλάκι αλεύρι. Ψήνουμε στον φούρνο για 18-20′ .