Ο σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D. Ειδικά ο άγριος σολομός έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D. Μπορούμε να τον μαγειρέψουμε και να τον απολαύσουμε με διάφορους τρόπους, ωστόσο ένας ιδιαίτερα νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε τον σολομό είναι ο παρακάτω.

Ζυμαρικά με σολομό

Υλικά για 8 μερίδες

6 κ.σ. βούτυρο

1/2 κρεμμύδι, καλά κομμένο

2 κ.σ. σκόρδο

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. light γάλα

1/2 φλ. τυρί τριμμένο

1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής μας

300 γρ. σολομός

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε αρχικά το βούτυρο και στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα παραπάνω συστατικά, ρίχνουμε το αλεύρι και στη συνέχεια σταδιακά το γάλα. Συνεχίζουμε να βράζουμε και να τα ανακατεύουμε για περίπου 5′, προσθέτοντας το τριμμένο τυρί σιγά σιγά. Αφήνουμε το μείγμα να «δέσει» και σε ένα δεύτερο τηγάνι ρίχνουμε τον σολομό και τον ψήνουμε για 10′. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τον σολομό και τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά. Περιχύνουμε με το μείγμα στο τηγάνι και απολαμβάνουμε τη μακαρονάδα μας.