Οι ξηροί καρποί και ειδικά τα αμύγδαλα δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας. Τα αμύγδαλα περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, καλών λιπαρών αλλά και πρωτεΐνης. Ένας υπέροχος τρόπος να τα απολαύσουμε είναι με την παρακάτω συνταγή για σπιτικά μπισκότα αμυγδάλου.

Σπιτικά μπισκότα αμυγδάλου

Υλικά για 10 μερίδες

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κ.γ. baking soda

1 πρέζα αλάτι

1/2 φλ. βούτυρο σε κυβάκια

1 1/2 φλ. ακατέργαστη ξανθιά ζάχαρη

1/4 κ. γλυκού κανέλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1/3 φλ. + 1 κ. σούπας νερό

1 φλ. αποφλοιωμένα και ζεματισμένα αμύγδαλα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την baking soda και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά το μείγμα, ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει για 15′. Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν ζύμη. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα ολόκληρα και ανακατεύουμε πάλι, μέχρι να ενσωματωθούν στο ζυμάρι. Αλείφουμε ελαφρώς με βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις 22×12 cm και μετά πιέζουμε τη ζύμη στο ταψί, ώστε να απλωθεί καλά και ομοιόμορφα. Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη, πιέζοντάς την πάνω στην ζύμη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βγάζουμε τη ζύμη από το ταψί. Την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια και έπειτα κάθε κομμάτι σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε τα μπισκότα σε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί με απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 10′ περίπου, τα γυρνάμε πλευρά και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 7-8΄. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.