Φαίνεται πως η καραντίνα είχε και κάποια θετικά, πέραν του βασικότερου ότι μας προστατεύει από τον ιό. Ενίσχυσε τη δημιουργικότητα στις αναζητήσεις Google και πιο συγκεκριμένα στα φαγητά και τις συνταγές τους.

Τα παρακάτω ήταν οι πιο συχνές αναζητήσεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα και κατά τη διάρκεια του έτους 2020.

Dalgona Coffee

Ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα, όμως, έγινε αρκετά δημοφιλής στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, επειδή θυμίζει τον ελληνικό φραπέ.

Ψωμί

Πολλοί προτίμησαν αντί να βγούνε έξω και να έρθουν σε επαφή με κόσμο, να δούνε τελικά τι μπορούν να φτιάξουν με συνταγές για ψωμιού. Το σπιτικό ψωμί θέλει μια τελείως διαφορετική διαδικασία άλλωστε.

Τσουρέκι

Δε χρειάζεται να είναι Πάσχα για να φτιάξουμε ένα τσουρέκι. Πέραν ότι μυρίζει υπέροχα και το ίδιο μυρίζει κατά συνέπεια και το σπίτι μας, είναι γευστικό και πολύ χορταστικό.

Γαριδομακαρονάδα

All time classic πιάτο που το αγαπούν σχεδόν όλοι. Nόστιμο πιάτο, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.

Κρέπες

Γεμιστές με τυριά, αλλαντικά, λαχανικά ή ό,τι άλλο σας αρέσει και διπλωμένες στη μέση, σε ρολά, μαντηλάκια, πουγκιά ή και σε στρώσεις. Oι κρέπες πάνε με όλα και τρώγονται όποια όλες τις ώρες.

Pancakes

Τα pancakes είναι η απόλυτη τάση του 2020. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι συνώνυμο σχεδόν με το brunch!

Παπουτσάκια

Κλασικά μαμαδίστικα και αγαπημένα. Τα παπουτσάκια λατρεύονται άπό μικρούς και μεγάλους σε όλες τις παραλλαγές τους.

Μαγειρίτσα

Φυσικά και έχει σημασία να είναι πετυχημένη η μαγειρίτσα μας το Πάσχα, οπότε λογικό να την ψάχνουν οι χρήστες.

Φανουρόπιτα

Στις 27 Αυγούστου γιορτάζει ο Άγιος Φανούριος και η συγκεκριμένή πίτα γίνεται πρός τιμήν του για να «φανερώσει» πράγματα.

Λουκουμάδες

Εύκολοι, γρήγοροι και λαχταριστοί. Αν ο ελληνικός καφές είχε παρέα σίγουρα θα ήταν οι λουκουμάδες σε οποιαδήποτε παραλλαγή.