Αν και το διάσημο αυτό φαγητό γεννήθηκε στην Ελβετία, η λέξη fondue (φοντί) είναι γαλλικής καταγωγής (προέρχεται από το ­ρήμα «fondre» που σημαίνει λιώνω) και χρησιμοποιείται για να περιγρά­ψει ένα σύνολο συνταγών της γαλλικής κουζίνας. Η ιστορία του ξεκινά αιώνες πριν, όταν το χειμώνα οι κάτοικοι των ορεινών ελβετικών χωριών αναζητούσαν έναν τρόπο να καταναλώσουν τις μεγάλες ποσότητες τυριού και ψωμιού που έφτιαχναν το καλοκαίρι και που με το πέρασμα του χρόνου γίνο­νταν σκληρά. Έτσι, μαζεύονταν γύρω από τη φωτιά, έλιωναν το τυρί σε μεγάλα σκεύη και βουτούσαν μέσα τα κομμάτια του ξεραμένου ψωμιού για να μαλακώσουν.

Εμείς σας έχουμε μια υπέροχη συνταγή για fondue σοκολάτας.

Υλικά για 5 μερίδες

  • 500 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • φρούτα της επιλογής σας, όπως μήλα, αχλάδια, φράουλες, μπανάνες

Διαδικασία

Καθαρίστε και κόψτε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια. Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος στο ειδικό σκεύος για fondue και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μαζί με τα φρούτα μπορείτε να απολαύσετε μπισκότα, ξηρούς καρπούς ή κομμάτια κέικ.